Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

ABD Kripto Para Borsaları Üzerindeki Baskı Artıyor

ABD Adalet Bakanlığı, kripto para birimi düzenleyicisi, ülkedeki kripto borsalarının yasa dışı faaliyetleriyle mücadele etmek amacıyla incelemeleri hızlandırdı. Eun Young Choi, Adalet Bakanlığı'nın işlemlerin izini gizleyen 'karıştırıcılar ve çeviriciler' ile birlikte kripto borsalarını hedef aldığını söyledi. Adalet Bakanlığı, kara para aklama veya müşteri kimlik doğrulama kurallarını ihlal eden ve uyum ve risk azaltma prosedürlerine yeterince yatırım yapmayan işletmelere caydırıcı bir mesaj göndermeyi hedefliyor.

Yayın Tarihi: 15.05.2023 17:30
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

ABD Kripto Para Borsaları Üzerindeki Baskı Artıyor

ABD Adalet Bakanlığı Kripto Para Birimi Uygulama Yetkilisi Kripto Suçlarının Ölçeğinin Arttığını Söylüyor

ABD'nin kripto para birimi düzenleyicisi, ülkedeki kripto borsalarının yasa dışı faaliyetleriyle mücadele etmek amacıyla incelemeleri hızlandırdı. Ulusal Kripto Para İcra Ekibi (NCET) direktörü Eun Young Choi, Adalet Bakanlığı'nın suç işleyen veya kara para aklama gibi eylemlere izin veren kripto şirketlerini hedef aldığını belirtti. Choi, yaptığı açıklamada, bu kripto platformlarının diğer suç faillerinin kolayca gelir elde etmelerine ve açıkça sorunlu yollarla para kazanmalarına izin verdiğini ifade etti. NCET'nin, bu tür platformlara odaklanarak çarpan etkisi yaratmayı umduğunu vurguladı.

Adalet Bakanlığı, Kripto Şirketlerine Yönelik Baskıyı Arttırıyor

ABD Adalet Bakanlığı kripto para birimi uygulama yetkilisi, kripto suçlarının ölçeğinin son dört yılda 'önemli ölçüde' arttığını söyleyerek kripto dijital platformlardaki yasadışı davranışlara karşı bir baskı sözü veriyor. Eun Young Choi, Adalet Bakanlığı'nın işlemlerin izini gizleyen 'karıştırıcılar ve çeviriciler' ile birlikte kripto borsalarını hedef aldığını söyledi. Choi, Adalet Bakanlığı'nın bizzat suç işleyen ya da kara para aklamayı mümkün kılmak gibi suçların işlenmesine izin veren şirketleri hedef aldığını söyledi. 'Ancak bunun da ötesinde, diğer tüm suç aktörlerinin suçlarından kolayca kâr etmelerine ve bizim için açıkça sorunlu olan yollarla para kazanmalarına izin veriyorlar' dedi. Choi, platformlara odaklanmanın kara para aklamayı önleme veya müşteri tanımlama kurallarını atlayan ve sağlam uyum ve risk azaltma prosedürlerine yatırım yapmayan işletmelere 'caydırıcı bir mesaj göndereceğini' söyledi.