Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Sadece 2 malzemeyle enfes peynirli börek! Zarf böreğini mutlaka deneyin

Peynirli Zarf Böreği, kahvaltı sofralarına lezzet ve pratiklik katıyor. İki yufka arasında lor ve kaşar peyniriyle hazırlanan bu enfes tarif, gününüze enerji ve keyif getirecek. Deneyin, sevdiklerinizle paylaşın!

Yayın Tarihi: 18.05.2024 07:22
Güncelleme Tarihi: 18.05.2024 07:22

Sadece 2 malzemeyle enfes peynirli börek! Zarf böreğini mutlaka deneyin

Güne enerjik bir başlangıç yapmak için ideal olan Peynirli Zarf Böreği tarifi, kahvaltı sofralarınıza keyifli bir renk katıyor. İki ince yufka arasına bolca serpilen lor ve kaşar peyniriyle hazırlanan bu pratik lezzet, sabahları hem damakları şenlendiriyor hem de doyurucu bir alternatif sunuyor. Hem kolaylıkla hazırlanabilmesi hem de lezzetli sonucuyla göz dolduran bu tarif, kahvaltılarınıza yeni bir tat katacak. Her lokmasında peynirin eşsiz tadını hissedeceğiniz bu börek, güne mutlu ve doyurucu bir başlangıç yapmanızı sağlayacak.

Peynirli Zarf Böreği malzemeleri

Peynirli Zarf Böreği için gereken malzemeler oldukça basit ve kolay bulunabilir nitelikte. İki adet yufka ile hazırlanan bu tarif için gerekli sos, iç harç ve üzeri için malzemelerle lezzetli bir börek elde edebilirsiniz. İç harcında lor peyniri, kaşar peyniri rendesi ve maydanozun muhteşem uyumu, her lokmada ayrı bir lezzet sunacak. Üzerindeki yumurta sarısı, susam ve çörek otu ise böreğin enfes görünümünü tamamlayacak.

Sadece 2 malzemeyle enfes peynirli börek! Zarf böreğini mutlaka deneyin

Peynirli Zarf Böreği yapılışı 

Peynirli Zarf Böreği yapmak için öncelikle sosu hazırlayın. Bir karıştırma kabında 1 çay bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ ve 1 adet yumurtayı güzelce karıştırın. Sonra iç harcı hazırlamak için ince doğranmış maydanozu, 1,5 su bardağı kaşar peyniri rendesi ve 1,5 su bardağı lor peynirini bir kabın içinde karıştırın. 

Tuz ekleyin (peyniriniz tuzlu ise tuz eklemeye gerek yok). Bir yufkayı tezgaha serin, üzerine hazırladığınız sosun yarısını dökün ve yağlı bir fırça ile eşit şekilde yayın. Diğer yufkayı da üzerine serin ve kalan sosu aynı şekilde yayın. Yufkaların kenarlarını içe doğru katlayarak kare şekli verin. İç harcı yufkanın üzerine eşit şekilde yayın. Yufkayı her köşesinden katlayarak üçgen şeklini almasını sağlayın.

Pişirme kağıdı serili bir fırın tepsisine böreği yerleştirin ve tam ortasından kesikler yapın. Üzerine yumurta sarısı sürün ve isteğe bağlı olarak susam ve çörek otu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin. Böreğin ilk sıcaklığı çıktıktan sonra dilimleyerek servis yapın. Peynirli Zarf Böreği, kahvaltı sofralarınıza pratiklik ve lezzet katacak. Deneyin, sevdiklerinizle paylaşın! Afiyet olsun!