Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Akaryakıt Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor

Akaryakıt fiyatlarındaki artış dalgası devam ederken son yorum ünlü gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi. Hatırlanacağı üzere seçimlerden sonra hızla artan ve ÖTV zammıyla birlikte bir anda neredeyse 5 TL yükselen akaryakıt fiyatları son dönemde 40 TL'nin de üzerine çıkmış durumda. Yapılan son zamlardan sonra ünlü gazeteci Fatih Altaylı ise köşe yazısında akaryakıt fiyatları için yeni tahminini paylaştı. Akaryakıt fiyatlarına ilişkin yazısında, ekonominin bu şekilde devam etmesi halinde benzin ve motorin fiyatlarının durmayacağını söyleyen Fatih Altaylı, 70 TL seviyesinin çok yakında görülebileceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 14.09.2023 16:12
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Akaryakıt Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor

Akaryakıt Fiyatlarındaki Artış Devam Ediyor

Akaryakıt fiyatlarındaki artış dalgası devam ederken son yorum ünlü gazeteci Fatih Altaylı'dan geldi. Hatırlanacağı üzere seçimlerden sonra hızla artan ve ÖTV zammıyla birlikte bir anda neredeyse 5 TL yükselen akaryakıt fiyatları son dönemde 40 TL'nin de üzerine çıkmış durumda. Yapılan son zamlardan sonra ünlü gazeteci Fatih Altaylı ise köşe yazısında akaryakıt fiyatları için yeni tahminini paylaştı. Akaryakıt fiyatlarına ilişkin yazısında, ekonominin bu şekilde devam etmesi halinde benzin ve motorin fiyatlarının durmayacağını söyleyen Fatih Altaylı, 70 TL seviyesinin çok yakında görülebileceğini söyledi. İşte Altaylı'nın açıklamasının devamı.

BU ÇOK BÜYÜK ZAM

Motorin fiyatlarına 2 lira 3 kuruşluk zam gelirken, fiyat değişikliği pompa fiyatlarına yansıdı. Sektör kaynaklarının aktardığı bilgiye göre; benzine ise 14 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 1 lira 64 kuruş zam bekleniyor. Fatih Altaylı, benzinin 68 TL'ye çıkacağını iddia etti. Altaylı, 'Mehmet Şimşek'in daha önceki bakanlığı döneminde benzin 2-2,5 dolara satılıyordu. Mehmet Şimşek'in hayali yine 2-2,5 dolar.' ifadelerini kullandı.

Acaba Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Eski Günleri mi Arıyor?

“Acaba” diyorum, “Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eski günleri mi arıyor?” Bunu sormamın nedeni, akaryakıt fiyatlarında vergi artışından kaynaklanan fahiş zam sonrası bakanlığının yaptığı açıklama. Hazine ve Maliye Bakanlığı, akaryakıt fiyatının 24 lirayı bulması üzerine “Ne var canım bunda, Avrupa’da bizden daha pahalı” tadında bir açıklama yaptı. Bu da bende Bakan Bey’in geçmiş dönemlere dönmek istediği hissiyatını uyandırdı. Ekonominin tamamında değilse bile en azından akaryakıt fiyatları konusunda....