Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Artık Tek Bakışta Hakiki Zeytinyağını Anlayacaksınız!

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Peki, aldığınız zeytinyağı gerçekten hakiki mi? İşte size, gerçek zeytinyağını anlama rehberi: Gerçek zeytinyağını anlamak için yağın rengi, kokusu, tadı ve özellikle etiket bilgilerine dikkat etmekte fayda var.

Yayın Tarihi: 13.10.2023 19:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Artık Tek Bakışta Hakiki Zeytinyağını Anlayacaksınız!

Hakiki Zeytinyağı Diye Kandırılanlar Buraya! İşte Püf Noktalar!

Zeytinyağının faydaları saymakla bitmiyor. Peki, aldığınız zeytinyağı gerçekten hakiki mi? İşte size, gerçek zeytinyağını anlama rehberi: Gerçek zeytinyağını anlamak için yağın rengi, kokusu, tadı ve özellikle etiket bilgilerine dikkat etmekte fayda var. Sağlık için en iyisini seçmek, doğru bilgilerle mümkündür.

Erken Hasat Zeytinyağı:

Sol başta bulunan yeşil renkteki yağ erken hasat zeytinyağıdır. Zeytin ağacında olgunlaştığı halde, henüz kararmadan toplanır. Rengi genellikle yeşil tonlarda olup, bu yağın özelliği 4 saat içerisinde sıkılarak yağının elde edilmesidir. Bu dönemde zeytin, mineralce zengindir ve klorofil bakımından da zengindir. Ancak, bu yöntemle elde edilen yağ miktarı az olduğundan maliyeti yüksektir. Genellikle kahvaltılarda ve salatalarda tercih edilir.

Taze Zeytinyağı:

Ortada yer alan yağ, taze zeytinyağıdır. Zeytinler toplandıktan sonra hemen sıkılır ve dinlendirilmeden ambalajlanır. Bu nedenle rengi bulanık ve hafif tortuludur. Ancak, bu tortulu yapısı zamanla dibe çöker. Bu taze yağ, lezzetiyle bilinir ve yemeklerde, salatalarda rahatça kullanabilirsiniz.

Dinlendirilmiş Zeytinyağı:

Sağda bulunan yağ, taze zeytinyağının dinlendirildikten sonra satışa sunulan halidir. Dinlendirme süreci, tortunun dibe çökmesi için gereklidir. Aroması ve kokusuyla bilinen bu yağ, doğanın bize sunduğu en kıymetli hediyelerdendir.

Sızma Zeytinyağı:

Bu yağ, zeytinin kırma ve parçalama yöntemiyle elde edilen yağıdır. Tamamen doğal bir yöntemle elde edilir ve hiçbir katkı maddesi veya kimyasal içermez.

Riviera Zeytinyağı:

Riviera, rafine edilmiş bir zeytinyağıdır. İçeriğinde asidin yüksek olması nedeniyle, asit azaltıcılar ve tatlandırıcılar eklenir. Bazı üretimlerde içerisine mısır özü gibi maddeler de katılabilir.