Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yoğurt ve Bal Kürü

Bağışıklık sistemi; vücudun hastalıklarla savaşarak sağlıklı kalmasını sağlar. Hem yoğurt hem de bal, sindirime yardım eden ve bağırsakların sağlıklı olmasını sağlayan probiyotikleri içerirler. Bu kür için bir kase yoğurdun içerisine bir kaşık bal ekleyerek karıştırın. Yoğurtun içeriğinde yer alan fosfor, potasyum, çinko, A, B ve E vitaminleri yer alır ve kalp damar hastalıklarına karşı korur. Yoğurt ve baldan oluşan bu kür ise faydalarının hızlı bir şekilde vücuda karışmasını destekler. Bu sebeple haftada bir gün yoğurt ve ballı karışımı tüketmek faydalı olabilir.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 15:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yoğurt ve Bal Kürü

Bağışıklık Sistemi ve Yoğurt

Bağışıklık sistemi; vücudun hastalıklarla savaşarak sağlıklı kalmasını sağlar. Hem yoğurt hem de bal, sindirime yardım eden ve bağırsakların sağlıklı olmasını sağlayan probiyotikleri içerirler. Yoğurt, iyi bir protein ve kalsiyum kaynağıdır. İçerdiği probiyotikler sayesinde bağışıklık fonksiyonun ve sindirimin iyileştirilmesine destek olur, zararlı bakterilerden kaynaklanan enfeksiyonlara karşı korur. Yoğurt; enfeksiyon ve hastalıklarla mücadele eden T hücrelerinin aktif hale gelmesini ve daha güçlü olmasını sağlar.

Balın Faydaları

Bal, içeriğinde çok fazla mineral bulundurduğu için adeta doğal antibiyotiktir. Balın antimikrobiyal özelliği bulunur bu sayede yaraların hızlı bir şekilde iyileşmesine yardımcı olur ve mide problemlerinin azalmasını destekler. Bal, antibakteriyel ve antienflamatuar içerdiği için öksürüğün bastırılmasını sağlar ve boğazı yumuşatır. Üst solunum enfeksiyonu yaşayan kişilerin bal tüketmesi öksürüğün engellenmesine yardımcı olur, soğuk algınlığı ve gribal enfeksiyonlara karşı iyi gelir. Baldaki antioksidanlar, vücudun iltihaplanmasının önüne geçer ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesini sağlar.

Yoğurt ve Bal Kürü

Bu kür için bir kase yoğurdun içerisine bir kaşık bal ekleyerek karıştırın. Yoğurtun içeriğinde yer alan fosfor, potasyum, çinko, A, B ve E vitaminleri yer alır ve kalp damar hastalıklarına karşı korur. Yoğurt ve baldan oluşan bu kür ise faydalarının hızlı bir şekilde vücuda karışmasını destekler. Bu sebeple haftada bir gün yoğurt ve ballı karışımı tüketmek faydalı olabilir.