Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bamya Tohumunun Yararları: Halsizlikten Kansere Birçok Hastalığa Kalkan

Bamya tohumu, kanserden diyabete birçok hastalığa kalkan oluyor. Potasyum, B grubu vitaminler, C vitamini ve K vitamini içeren bamya tohumu aynı zamanda demir ve folik asitte içeriyor. Bamya tohumu, lif içeriği yüksek bir besin olduğu için tüketildikten sonra uzun süre tok tutuyor. Antioksidan özelliklerinden dolayı cilt sağlığını destekleyebilir. Katarakt hastalığına karşı koruma sağlıyor. Düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) olarak bilinen kötü kolesterolün seviyesini düşürebilir. Kan şekerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olabilecek düşük glisemik indeksi olan bir besindir.

Yayın Tarihi: 12.06.2023 16:49
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bamya Tohumunun Yararları: Halsizlikten Kansere Birçok Hastalığa Kalkan

Bamya Tohumunun Yararları

Halsizlik ve yorgunluk, gün içinde bütün aktiviteleri etkisi altına alan 2 sorundur. Sağlıklı beslenme, hareketsiz bir yaşam ve kan değerlerinde meydana gelen değişimler halsizlik ve yorgunluk sorununu beraberinde getirebilir. Uzmanlar, halsizlik ile başa çıkabilmek adına vücuda dinçlik veren besinlerin tüketilmesi yönünde tavsiyeler yapıyor. Hangi besinlerin halsizliği giderici özelliği olduğu ise merak ediliyor. İşte bamya tohumunun yararları!

Bamya Tohumu Besin Değerleri

Bamya sebzesi kadar şifalı olan bamya tohumunu hiç tatmayı denediniz mi? Eğer denemediyseniz, beslenme düzeninizde mutlaka bu besine yer açın. Oldukça zengin besin değerlerine sahip olan bamya tohumu, kanserden diyabete birçok hastalığa kalkan oluyor. Araştırmalar, haftada bir kez bamya tohumu tüketenlerin kan değerlerinin daha normal olduğunu gösteriyor. Potasyum, B grubu vitaminler, C vitamini ve K vitamini içeren bamya tohumu aynı zamanda demir ve folik asitte içeriyor. Bamya tohumu, lif içeriği yüksek bir besin olduğu için tüketildikten sonra uzun süre tok tutuyor. Tok tutma özelliği sebebiyle diyet yapanların da tercihi oluyor.

Bamya Tohumunun Sağlık Faydaları

  • Antioksidan özelliklerinden dolayı cilt sağlığını destekleyebilir.
  • Mideyi korumasıyla biliniyor. Doğal mide koruyucu görevi gören bamya tohumu aynı zamanda kabızlık sorununu tedavi ediyor.
  • Vücuda enerji verdiği için sabah dinç uyanmayı sağlıyor. Düzenli olarak bamya tohumu tüketenler halsizlik ve sebepsiz yorgunluk hissetmiyor.
  • Göz sağlığını koruyor. Katarakt hastalığına karşı koruma sağlıyor.
  • Düşük yoğunluklu lipoprotein (LDL) olarak bilinen kötü kolesterolün seviyesini düşürebilir. Böylece, kalp sağlığını korumaya yardımcı olabilir.
  • Kan şekerinin kontrol altına alınmasına yardımcı olabilecek düşük glisemik indeksi olan bir besindir. Bu, diyabet hastalarının kan şekerini daha dengeli bir şekilde yönetmelerine yardımcı olabilir.