Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Beynizi Güçlendirmenin 8 Yolu

Beynizi güçlendirmek istiyorsanız, size sunulan tavsiye ve egzersiz tekniklerine göz atın. Beyin, bazı yöntemlerle yeniden yapılandırılabiliyor. İşte bunun için tavsiye ve egzersizler: Fiziksel egzersiz, hareket halindeyken ezberleme, doğru beslenme, her şeyden uzaklaşma, yeni deneyimler, müzik dinlemek, yatağın mucizesi, doğru uyanma.

Yayın Tarihi: 21.10.2023 12:52
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Beynizi Güçlendirmenin 8 Yolu

Beynizi güçlendirmek istiyorsanız, size sunulan tavsiye ve egzersiz tekniklerine göz atın.

Beyin, bazı yöntemlerle yeniden yapılandırılabiliyor. Bir isim dilinizin ucunda ama hatırlayamıyorsanız ya da ne yapmak için yerinizden kalktığınızı unutuyorsanız beyninizi güçlendirmeniz gerekiyor. İşte bunun için tavsiye ve egzersizler:

1. Fiziksel egzersiz

Fiziksel egzersiz, beynin büyümesini sağlar... Egzersiz sinir kavşaklarının sayısını artırır, böylece beyinde daha fazla irtibat noktası yaratır ve yeni hücreler oluşmasına katkıda bulunur.

2. Hareket halindeyken ezberleme

Bir metni hareket halindeyken ezberlemeye çalışırsanız, bilgi zihninizde çok daha kalıcı olabiliyor.

3. Doğru beslenme

Yediklerimizin ortalama beşte birini şeker oluşturuyor ve enerjinin doğrudan beyne gitmesi, beynin işleyişini tamamen glikoz düzeyine bağlı kılıyor. Eğer şeker tüketiminizi kontrol edemezseniz, zihniniz çok daha karışık olacaktır.

4. Her şeyden uzaklaşma

Uzun süren endişe ve yüksek düzeyde stres beyinde zehir etkisi yapıyor.

5. Yeni deneyimler

Beyninizi geliştirmekte kilit önemde bir yöntem, onu yeni şeyler yapmaya ya da öğrenmeye yönelterek sınamaktır. Bir sanat dalında kursa yazılmak ya da yeni bir dil öğrenmek beyninizin esnekliğini artıracaktır.

6. Müzik dinlemek

Müzik dinleyen ya da müzik yapan birinin beynine baktığınızda neredeyse beynin bütününün aktif olduğunu görüyorsunuz.

7. Yatağın mucizesi

Bir kişiye sabahtan, bir kişiye de uyumadan hemen önce ezberlemesi için birer liste verin. Ertesi gün sorduğunuzda, uyumadan hemen önce ezberleyen çok daha iyi hatırlayacaktır. Gündüz saatlerinde yeni bir şey öğrendiyseniz, beyninizde bir sinir hücresiyle bir diğeri arasında bağlantı oluşuyor. Uyuduğunuz zaman bu bağlantı kuvvetlenip iyice yerleşiyor ve öğrendiğiniz şey hafızanın bir parçası haline geliyor. Bu nedenle uyku hafızanın devamı bakımından gerçekten çok önemli.

8. Doğru uyanma

En ideali karanlık bir odada uyuyup yavaş yavaş artan bir ışıkla uyanmak. Bu ışık giderek kapalı göz kapaklarınızdan sızarak beyni bir anlamda hazırlar ve daha fazla kortizol salgılarız. Uyandığınız anda vücudunuzdaki kortizol hormonu miktarı, beyninizin o gün nasıl çalışacağı üzerinde belirleyici olur.