Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Binance CEO'su: CCTV'nin kripto yayını Çince konuşan topluluklar arasında heyecan yarattı

Binance CEO'su Changpeng Zhao, Çin'in devlet televizyonu CCTV'nin kripto yayınının Çince konuşan topluluklar arasında heyecan yarattığını ve tarihsel olarak bu tür yayınların kripto piyasasında boğa koşusuna yol açtığını söyledi. CCTV yayını, Çin'in kripto konusundaki tutumunda bir değişikliğe işaret edebilir.

Yayın Tarihi: 24.05.2023 22:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Binance CEO'su: CCTV'nin kripto yayını Çince konuşan topluluklar arasında heyecan yarattı

Binance CEO'su: CCTV'nin kripto yayını Çince konuşan topluluklar arasında heyecan yarattı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance'in CEO'su, Çin'in devlet televizyonu CCTV'nin kripto üzerine bir bölüm yayınladığını ve bunun Çince konuşan kripto toplulukları arasında heyecan yaşattığını açıkladı. Changpeng Zhao, Çarşamba günü CCTV'nin kripto yayını yaptığını ve bunun büyük bir olay olduğunu söyledi. Tarihsel olarak, bu tür medya yayınlarının kripto piyasasında boğa koşusuna yol açtığını da ekledi.

CZ’nin paylaşımının altına yorum yazan takipçisine cevabı da ilgi çekiciydi. Takipçi, “İşin içinde Çinliler olduğunda boğa piyasası olmayabilir, ancak işin içinde Çinliler olmadığında kesinlikle boğa piyasası değildir” dedi, CZ ise buna cevap olarak “buna itiraz edemem” şeklinde bir paylaşım yaptı.

CCTV yayını, Çin'in kripto konusundaki tutumunda bir değişikliğe ya da en azından artan popülaritesi ve etkisinin kabulüne işaret edebilir. Çin, 2017'den bu yana kripto borsalarını ve ilk coin arzlarını (ICO'lar) yasakladığı için kripto ile karmaşık bir ilişkiye sahip, ancak aynı zamanda kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) geliştiriyor ve kriptoyu yasal bir mülk olarak tanıyor.

*Yatırım tavsiyesi değildir.