Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

BMD Ağustos Ayı Anketi Sonuçlarını Açıkladı

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyeleri arasında yapılan Ağustos ayı anketinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Ankete göre, organize perakende sektörü temmuzdaki daralmanın ardından ağustosta kısmen de olsa yeniden hareketlendi.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 14:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

BMD Ağustos Ayı Anketi Sonuçlarını Açıkladı

BMD Ağustos Ayı Anketi Sonuçları

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) üyeleri arasında yapılan Ağustos ayı anketinin sonuçları kamuoyu ile paylaşıldı. Ankete göre, organize perakende sektörü temmuzdaki daralmanın ardından ağustosta kısmen de olsa yeniden hareketlendi. Açıklamada görüşlerine yer verilen BMD Başkanı Sinan Öncel, ağustos ayındaki kısmi canlılığın, tüketicilerin 'fiyatlar daha da yükselecek' endişesiyle ihtiyaç alışverişini imkanları ölçüsünde öne çekme davranışının devam etmesinden kaynaklandığını düşündüklerini aktardı.

Öncel, ankete katılan BMD üyelerinin yüzde 59’unun temmuza göre adet satışlarını artırdığını belirtti. Ağustos, turist alışverişinde de 2023’ün bugüne kadarki en canlı ayı oldu. Üye markalarımızın yüzde 58’i yabancıya adet atışlarını artırdı. Haziran rakamlarının hala uzağında olmakla birlikte ağustosta kısmen de olsa alışverişte bir canlanma var.

Öncel, gelecek dönemde gıda dışı perakendede daralma beklendiğini dile getirdi. Ayrıca, fahiş kira artışı taleplerinin sektör için en önemli sorun olduğunu belirterek, işyeri kiralarına sınırlama getirilmesini ve mülk sahiplerine vergi kolaylığı sağlanmasını önerdi.