Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bu nesneleri kullananın internet hızı 10 kat düşüyor! Evinizden hemen bu nesneleri uzaklaştırın

Bazı ev eşyaları kablosuz İnternet sinyalini zayıflatabilir ve bağlantı sorunlarına neden olabilir. Bu eşyaları modeminizden uzak tutmanız ve düzgün bir şekilde yerleştirmeniz internetten alacağınız performansı büyük ölçüde artıracaktır. İşte o eşyalar ve nesneler..

Yayın Tarihi: 09.05.2024 11:10
Güncelleme Tarihi: 09.05.2024 11:10

Bu nesneleri kullananın internet hızı 10 kat düşüyor! Evinizden hemen bu nesneleri uzaklaştırın

İnternet bağlantınız normalden çok daha zayıfsa ve nedenini bilmiyorsanız sandığınızdan daha basit bir çözüm olabilir. Evde modeminizi çevreleyen faktörler İnternet bağlantınızın kalitesini büyük ölçüde etkileyebilir. İşte WiFi sinyalinizi zayıflatan nesneler!

1. AYNALAR

Camı aynaya dönüştüren kaplamanın aslında metal olduğu bilinmektedir. Bu nedenle aynaların WiFi sinyallerini yansıtabileceği ve yönlendirebileceği söylenir. Bu nedenle modemin etrafına ayna koymamak en iyisidir.

2. SU VE AKVARYUM

Su durumunda, sıvı moleküller radyo dalgalarının enerjisini emebilir ve böylece onların yolunu kapatabilir. Yani su mükemmel elektrik iletkenidir ve WiFi sinyallerini de emebilir. Modeminizin büyük bir akvaryuma veya başka bir su kaynağının yakınına koymak bağlantı sorunlarına neden olabilmektedir.

3. KOMŞULARIN YÖNLENDİRİCİLERİ

Komşunuzun yönlendiricinizle aynı bandı veya kanalı kullanması durumunda WiFi sinyalinin sizdeki WiFi sinyalinize müdahale etme durumunun olabileceğini biliyor muydunuz? Bu, özellikle birden fazla yönlendiricinin birbirlerine yakın olduğu binalarda yaygındır.

Bu nesneleri kullananın internet hızı 10 kat düşüyor

Bu girişimi ise aza indirebilmek adına yönlendiricinizin kanalını daha az meşgul bir kanala değiştirebilirsiniz. Paraziti azaltabilmek için de birden fazla bant kullanan çift ya da üç bantlı yönlendiriciye yükseltme durumunu düşünebilirsiniz.

4. BETON VE TUĞLA

Duvarlar WiFi sinyallerini engelleyebilen malzemelerden yapılmıştır. Ancak bunun ne ölçüde meydana geldiği, duvar malzemesi türü ve kalınlığı şeklinde çeşitli faktörlere bağlı olduğu söylenmektedir.

Özellikle beton veya tuğla duvarlar WiFi sinyallerinin nüfuz etme durumunu zorlaştırabilir. Beton duvarlar daha yoğun ve daha kalın bir kütleye sahip olduğundan Wi-Fi sinyallerini tuğladan yapılmış duvarlara göre daha etkili bir şekilde engeller. Bundan dolayı da yönlendiricinizi bir duvara yakın yerleştirmeniz gerekiyor ise alçıpan ya da ahşap gibi daha az yoğun malzemelerden yapılmış bir yönlendirici seçebilirsiniz.

5. KİTAPLIK İLE AHŞAP MOBİLYALAR

Belirli mobilyaların türlerinin, özellikle sinyal gücünü etkileyen malzemelerden yapılmışlarsa Wi-Fi sinyalinizi de etkileyebilir. Örneğin dosya dolapları ya da kitap rafları gibi bazı metal mobilyalar veya ahşap gibi yoğun malzemeden yapılan büyük mobilyalar Wi-Fi sinyallerini emebilir. Ancak daha az mobilya mutlaka daha iyi bir Wi-Fi sinyali anlamına gelmemektedir.

Belirli mobilya türleriyse sinyal gücünü etkileyebilir ancak bu etki, diğer cihazlar ile olan mesafe ile parazitle karşılaştırıldığı zaman genellikle minimum düzeyde olduğu görülür.

Bu nesneleri kullananın internet hızı 10 kat düşüyor

6. KABLOSUZ TELEFONLAR

2,4 GHz frekans bandında çalışan cihazlar, mikrodalga fırın, kablosuz telefon, Bluetooth cihazlarıyla IoT cihazları gibi birçok ev cihazı tarafından yaygın şekilde kullanılan bir radyo dalgasının aralığıdır. Bu cihazlarda tek sorun aynı frekans bandında çalışmaları ve dolayısıyla WiFi sinyalinize müdahale etmeleridir.

7. PENCERELER

Dışarıyı görebildiğiniz için pencerelerin WiFi'nize müdahale edeceğini düşünmeyebilirsiniz. Ancak sinyal aslında pencere ya da büyük bir ayna şeklinde bir cam parçasından da yansıtılabilir. Bu özellikle enerjideki tüketimi azaltma yönünde yardımcı olan metal folyo içeren Low-E (düşük emisyonlu) pencerelerde geçerlidir. Evinizin veya iş yerinizin dışında WiFi sinyal gücünün azalmasının bir nedeni de budur.

8. METAL

Ağır veya yoğun metaller nüfuz etmesi en zor malzemelerdir. Metaller ayrıca sinyalleri absorbe etme ve aynı zamanda da bozma konusunda oldukça yeteneklidirler. Kapılar, duvarlar, irişler gibi büyük metal nesneler Wi-Fi sinyalinizi önemli derecede bozabilir. Yönlendiriciniz ile bağlanmaya çalıştığınız cihazın arasında ne kadar fazla metal varsa WiFi sinyaliniz o kadar kötü olabilir.

9. TELEVİZYONLAR

TV kapatıldığında siyah bir ayna gibi görünüyor ancak sorun camdan değil, iç kısımdaki dev metal kalkandan kaynaklanıyor. Düz ekran televizyonunuzu (veya bilgisayar monitörünüzü) sökerseniz, arkasının neredeyse tamamının metal bir plaka ile kaplandığını göreceksiniz.

Bu metal plaka, TV'nin yapısal bütünlüğünü güçlendirirken elektromanyetik kalkan görevi görüyor. Ayrıca bölgeden geçen WiFi sinyallerini de engeller. Bu nedenle yönlendiricinizi doğrudan TV'nizin yanına yerleştirmemenizi öneririz.