Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Büyük Yatakların Çarşaflarını Nasıl Kurutmalısınız?

Daha büyük bir yatağınız varsa, çarşaflarınızı nasıl kurutmalısınız? İşte bazı ipuçları...

Yayın Tarihi: 31.10.2023 17:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Büyük Yatakların Çarşaflarını Nasıl Kurutmalısınız?

Daha büyük bir yatağınız varsa, çarşaflarınızı nasıl kurutmalısınız?

Daha büyük bir yatağınız, yani daha büyük çarşaflarınız varsa, kurutma döngüsünü yarıya kadar duraklatarak çarşaflarınızı sallayarak açılmasını sağlayabilirsiniz. Tamamen kurumasını beklemek için çarşafları sallamaya devam edin. Ayrıca, yatak çarşaflarınızı diğer çok fazla çamaşırla karıştırmamaya dikkat edin. Makinenin içindeki fazla eşyalar çarşafların köşelerine sıkışıp toplanabilir.

Çarşafları asarak kurutma tercih edin

Alan ve hava izin veriyorsa, kurutucuyu tamamen atlayın ve çarşafları asarak kurutmayı tercih edin. Bu gereksiz bir adım gibi görünebilir ancak bu, çarşaf yumağının önlenmesine yardımcı olacaktır. Ayrıca bu, kumaşlarınızın ömrünü uzatabilir çünkü kumaşın yüksek ısıya maruz kalması zamanla bozulmasına neden olur.

Yün kurutma topları veya temiz tenis topları kullanın

Yün kurutma topları veya temiz tenis topları çarşaflarınızın dolaşık kalmasını önleyebilir. Ağırlıkları ve sıçramalarıyla tenis topları, kumaşların kurutucuda yuvarlanırken ayrı kalmasına yardımcı olabilir. Kurutucunuza temiz bir havlu eklemek, tenis veya kurutucu topuna benzer bir iş yapabilir. Çarşafların dolaşmasını engellemeye, kuruma süresini kısaltmaya ve fazla nemin emilmesine yardımcı olabilir. Havlunun taze ve temiz olması gerektiğini unutmayın; kirli bir havlu eklemek çarşaflarınızın kötü kokmasına neden olur ve onları yeniden yıkamanız gerekir.

Çarşafları ayrı ayrı yıkayın ve kurutun

Aynı yükte çok sayıda çarşaf takımını yıkamayın ve kurutmayın! Bir yükteki kumaş parçaları (çarşaflar gibi) ne kadar büyük olursa, bunlar o kadar çok karışabilir. Örneğin, lastikli çarşafları ve nevresim takımlarını ayırın. Makinenizi asla aşırı yüklemeye maruz bırakmayın. Tamburun tutabileceğinden daha fazla çamaşırı zorlamayın. Makine daima yaklaşık 3/4 oranında dolu olmalıdır.