Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Bulaşık Deterjanını Değerlendirebileceğiniz 9 Farklı Yer

Bulaşık deterjanını sadece bulaşık makinesinde ya da elde yıkamada kullanıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. İşte bulaşık deterjanını değerlendirebileceğiniz 9 farklı yer...

Yayın Tarihi: 26.10.2023 14:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Bulaşık Deterjanını Değerlendirebileceğiniz 9 Farklı Yer

Bulaşık Deterjanını Değerlendirebileceğiniz 9 Farklı Yer

Bulaşık deterjanını sadece bulaşık makinesinde ya da elde yıkamada kullanıyorsanız çok şey kaçırıyorsunuz. İşte bulaşık deterjanını değerlendireceğiniz 9 farklı yer...

Kumaş ve Halı Lekeleri

Herhangi bir kumaşa ya da halıya dökülen lekeleri kendinize dert etmeyin. Bir yemek kaşığı bulaşık sabunu ile iki bardak sıcak suyu karıştırın. Hazırlanan karışımla temizlik bezini ıslatın ve lekeleri temizlemek için kullanın. Leke tamamen kaybolduktan sonra temiz bir bez ve soğuk su ile sabun kalıntılarını temizleyin. Ardından kuru bir bez veya bir miktar kağıt havlu ile kurutun.

Zeminler

Bulaşık sabunlu su kullanarak, seramik fayans, vinil veya linolyumdan yapılmış zeminleri gönlünüz rahatlığıyla temizleyebilir ve parlamasını sağlayabilirsiniz. Sıcak suyla dolu bir kovaya bir veya iki yemek kaşığı bulaşık sabunu ekleyin ve zemini temizlemek için kullanın. Bu yöntemi ahşap zeminler için kullanmayın. Uygulamadan sonra gözlerinize inanamayacaksınız.

Cam ve Çerçeveler

Cam ve çerçeveleriniz çok kirlendiğinde, önce sıcak suya biraz bulaşık deterjanı ekleyin ve pencereleri iyice temizleyin. Uygulama bittiğinde duru su yaparak tekrar üzerinden geçerseniz iz kalmamasını sağlarsınız.

Mutfak Tezgahları ve Yüzeyler

Mutfak tezgahları, pencere eşikleri ve süpürgelikler gibi yüzeyleri temizlemek için bulaşık sabunu kullanabilirsiniz. Sıcak suya biraz bulaşık sabunu ekleyin ve bir sprey şişesine aktarın. Böylelikle, karışımı istediğiniz yüzeye kolayca püskürtebilir ve ardından bir bezle temizleyebilirsiniz. Karışımla, mutfağınızdaki yağlı fayansları da kolayca temizleyebilirsiniz.

Giysiler

Giysilerde oluşan yağ lekelerini kendinize dert etmeyin. Bulaşık deterjanı ile anında yok edebilirsiniz. Lekenin üzerine biraz bulaşık sabunu damlatın ve biraz beklettikten sonra çamaşır makinesinde yıkayın. Yün ya da ipek gibi çamaşır makinesinde yıkanamayan giysilerde yağ lekesi varsa, bir kova suya biraz bulaşık sabunu ekleyin ve lekeli kıyafeti kovaya koyun. Bir süre beklettikten sonra kıyafeti elinizde yıkayarak temizliği bitirin.

Takılar

Kirli takılarınızı temizlemek için, bir bardak suya bulaşık deterjanı ekleyin ve kirli takıları beş dakika içinde bekletin. Kiri tamamen temizlemek için yumuşak bir diş fırçası ile fırçalayın. Çelik ya da bijuteri ürünlerde denemeyiniz.

Mutfak Dolapları

Çok sık yemek yapılan mutfaklarda yağ lekesi oluşması kaçınılmazdır. Yağ lekelerini yok etmenin en güzel yöntemi de bulaşık deterjanı. Ilık suya eklediğiniz bulaşık deterjanıyla mutfak dolaplarını silerseniz hem yağ lekelerinden kurtulmuş olur hem de dolapları pırıl pırıl yapmış olursunuz.

Jaluziler

Jaluzileri temizlemek zor bir iştir. En kolay temizlik için jaluzileri çıkarmak gerekir. Ardından, ılık su ve bulaşık sabunu karıştırarak bir bezle jaluzileri temizleyebilirsiniz.

Mutfak Aletleri

Blender, tost makinesi ve mikrodalga fırın gibi mutfak aletlerini, biraz bulaşık sabunu ve ılık su ile temizleyebilirsiniz. Bulaşık sabunlu suyu, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi gibi mutfak aletlerinin dış yüzeylerini temizlemek için de kullanabilirsiniz.