Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Canan Karatay'tan Temizlik Tavsiyeleri: Sünger Yerine Bez Kullanın, Deterjanları Çöpe Atın

Canan Karatay, temizlik konusunda sünger yerine bez kullanılması gerektiğini, deterjanların mikrop ve bakterilerden daha tehlikeli olduğunu belirtti. Ayrıca, çamaşırların sodyum bikarbonat ile yıkanması, bulaşıkların normal sabunla yıkanması gerektiğini önerdi.

Yayın Tarihi: 13.05.2023 17:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Canan Karatay'tan Temizlik Tavsiyeleri: Sünger Yerine Bez Kullanın, Deterjanları Çöpe Atın

Canan Karatay'ın Sünger Yerine Bez Tavsiyesi

Canan Karatay temizlik konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirterek, sünger yerine bez kullanılması gerektiğini açıkladı. Ünlü doktor yaptığı tavsiyede, deterjanların mikrop ve bakterilerden daha tehlikeli olduğunu belirtti.

Deterjanın Zararları

Deterjan sağlık açısından birçok hastalığa da sebebiyet verebiliyor. Nitekim temas ve soluma yoluyla vücuda giren deterjan katkı maddeleri; alerjik reaksiyonlar, akciğer tahribatı, endokrin, santral sinir sistemi, kanser ve bağışıklık sistemi bozuklukları gibi önemli sağlık problemlerine neden olabiliyor.

Canan Karatay'tan Çamaşır Yıkama Tavsiyeleri

Canan Karatay, çamaşırlarını nasıl yıkadığını açıkladı ve üstüne basa basa uyardı: "Eğer kullanıyorsanız çöpe atın..." Deterjanları çöpe atın. Çamaşırları sodyum bikarbonat ile yıkayın. Bulaşıkları da makinede değil, normal sabunla yıkayın. Evde kullanılan temizlik malzemeleri sadece çarşaflarda vs. kalmıyor, havaya da karışıyor ve biz bunları soluyoruz, vücut o zehir içeri girmesin diye burnu tıkıyor" diyerek çamaşır yıkarken kullandığı yöntemi açıkladı.

Sıcak Suda Virüs Kalma

Deterjanlar konusunda da önemli açıklamalar yapan Karatay, bulaşık süngerlerindeki mikropların çok sıcak suda öldüğünü belirtti. Sıcak suda ne bakteri kalır ne virüs."