Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ceviz Kabuğunun Faydaları ve Ayva Kabuğu Çayının Yararları

Ceviz kabuğunun bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ve cilt yaşlanmasını durdurma özelliği olduğu bilinmektedir. Ayva kabuğu çayı ise cilt temizliği, saç güçlendirmesi, kansızlık tedavisi, öksürük azaltma, kilo kontrolü gibi birçok faydası bulunan bir bitki çayıdır.

Yayın Tarihi: 03.08.2023 14:51
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ceviz Kabuğunun Faydaları ve Ayva Kabuğu Çayının Yararları

Ceviz Kabuğunun Faydaları

Eski zamanlarda ceviz kabukları çöpe atılmazdı. Özellikle sobalı evlerde ceviz kabukları sobaya atılırdı. Oysa onları çöpe atmakta yakmakta büyük bir hata. Meğer ne çok mucizesi varmış! Ceviz kabukları içerisinde bağışıklık sistemini sağlıklı tutmak ve birçok hastalıktan korumak için iyi miktarda antioksidan içermektedir. Ceviz kabukları cilt yaşlanmasını da durduruyor. Ceviz kabuklarının içerisinde cilt için en iyi olan B vitaminleri çokça bulunuyor. B vitamini stresi engeller ve depresyondan kurtarır. Kış hastalıklarından da koruyor! Cevizin kuru dış kabuğunun çay demler gibi demlenip içilmesi soğuk algınlığına ve öksürüğe çare olmaktadır. Bağırsaklarda oluşan kurt ve solucanların tedavisi için de aynı karışım (kuru veya taze ceviz kabuğu) günde iki fincan içilerek kullanılabilir. Bağırsakları da temizleyen ceviz kabuğu çayı aynı zamanda mide için rahatlatıcı etkiye sahiptir. Kilo vermeye de yardımcı oluyor! Ceviz kabuklarının kilo verdirdiği de biliniyor. Vücuttan ödem atılmasına yardımcı olan ceviz kabuğu çayının hazırlanışı da çok kolay.

Ayva Kabuğu Çayının Yararları

İçerdiği antioksidan özelliği ile bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi olduğu bilinen ayva, evde çayı yapılarak da birçok konuda insan sağlığına fayda sağlar. Soyularak tüketilen meyvesinden kalan kabukların kaynatılması çeşitli sıkıntılara çare niteliği taşır. Ayva kabuğu çayı cildi temizler, saç diplerini güçlendirir, kansızlık için birebirdir, öksürüğü azaltır, kilo kontrolünde yardımcıdır, kan basıncını dengeler, boğazı yumuşatıcı özelliği vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, soğuk algınlığına, nezleye ve gribe karşı direnç sağlar, cilde dost bir bitki çayıdır, deride oluşan bazı yaraların iyileşmesi için kullanılır, yüksek dozda C vitamini içerir.