Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Çin Malı Otomobil Alsvin Türkiye Pazarına Giriş Yapıyor

Çinli otomobil devi Changan, Türkiye pazarına Alsvin modeli ile giriş yapmaya hazırlanıyor. Alsvin modeli donanım açısından Egea'yı andırıyor ve daha uygun bir fiyata sahip. Changan'ın Türkiye operasyonu için hazırlıkları tamamlandı ve Kasım ayında satışlara başlamayı planlıyor.

Yayın Tarihi: 11.06.2023 13:41
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Çin Malı Otomobil Alsvin Türkiye Pazarına Giriş Yapıyor

Son Dönemde Türkiye Otomobil Pazarı

Son zamanlarda Türkiye otomobil üreticilerinin uğrak pazarlarından biri haline geldi. Bu durumun temel nedeni Türkiye’de sıfır otomobillerin model fark etmeksizin yok satması. Nitekim bu durum Çinli otomobil devi Changan ve Saic’in de dikkatini çekti. Kısa süre önce Saic, şimdi de Changan Türkiye pazarına girmeye hazırlanıyor.

Changan'ın Türkiye Pazarına Girişi

Changan dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden biri. Hatta Asya pazarının büyük bir bölümü de Changan’ın elinde. Çinli dev Asya pazarını domine ettiği için şimdiye kadar başka pazarlara açılmaya gerek duymamıştı. Lakin Türkiye’deki satışların beklenenin ötesinde olması Changan’ın fikirlerini de değiştirdi. Çinli devin ülkemizde satışa sunacağı ilk model ise Alsvin olacak.

Alsvin Modeli

Alsvin, genel olarak Changan’ın en çok tutulan modeli. Bu durumun temel sebebi de en ucuz modeli olması. Alsvin modeli donanım açısından Egea’yı andırıyor. Yani bugün standart bir Egea’da karşınıza çıkan tüm özellikler Alsvin’de de mevcut. Bu otomobilin Egea’ya kıyasla en önemli artısı ise fiyatı. Hali hazırda Fiat Egea ülkemizde 450 bin TL civarında fiyatlardan satılıyor. Lakin bu fiyatlara sıfır Egea bulmanız da hayli zor. Alsvin ise Türkiye’de vergiler dahil 295 bin TL gibi bir fiyattan satışa çıkacak.

Changan'ın Türkiye Operasyonu

Changan’ın Türkiye operasyonu için hazırlıklarını büyük ölçüde tamamladığı ve büyük bir aksilik yaşanmazsa önümüzdeki Kasım ayında ülkemizde satışlara başlayacağı söyleniyor. İlk olarak sadece Alsvin modeli ile Türkiye pazarına girecek olan Changan, sonrasında hafif ticari araçlarla boy göstermeyi planlıyor.