Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cinsel İlişki ve Sonrasında Yaşanan Ağrılar

Cinsel ilişki partnerlerin birbirini daha yakından tanımasını ve ilişkilerini daha bağlı hale getiren önemli bir unsurdur. Cinsel ilişki esnasında ve sonrasında yaşanan ağrılar çeşitli problemlerin işaretçisi olabilir. Bu makalede cinsel ilişkinin önemi ve cinsel ilişki sonrası yaşanan ağrılara dikkat çekilmektedir.

Yayın Tarihi: 15.09.2023 14:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Cinsel İlişki ve Sonrasında Yaşanan Ağrılar

Cinsel İlişkinin Önemi

Cinsel ilişki partnerlerin birbirini çok daha yakından tanımalarını sağlayan aynı zamanda ilişkilerini çok daha bağlı kılan önemli unsurlardan bir tanesidir. Cinsel ilişkinin doğru ilerleyebilmesi için, partnerlerin hemen her konuyu büyük bir açıklıkla konuşabilmesi son derece önemlidir. Kişiler isteklerini, zevklerini ya da istemedikleri her olayı açık bir dille karşısındaki kişiye açıkça söyleyebilmesi cinsel ilişkinin çok daha doğru şekilde ilerlemesini sağlayacaktır.

Cinsel İlişki Sonrası Ağrıya Dikkat

Kişilere büyük keyif veren durumlardan bir tanesi şüphesiz cinsel ilişki olurken, cinsel ilişki esnasında ya da cinsel ilişki sonrasında yaşanılan ağrılar çeşitli problemlerin var olduğuna işaret ediyor olabilir. Cinsel ilişki esnasında ya da sonrasında oluşan ağrının nedeni pek çok farklı durum dolayısıyla olabilmektedir. Yetersiz uyarılma, pelvik taban kaslarının genellikle gergin olması, bakteriyel enfeksiyon gibi durumlar vajinada ağrı durumunun oluşmasına neden olabilmektedir.

Cinsel İlişki Sonrası Ağrı Çeşitleri

  • Vulvanın bir bölümüne dokunulduğunda ortaya çıkan ağrı: Genellikle kadın hijyen ürünleri, sabunlar, duş jellerinin kullanımı dolayısıyla meydana gelebilir.
  • Vajinismus: Pelvik taban kaslarında vajina ağzının etrafındaki istemsiz kas kasılmalarını ifade eden bir durumdur ve genellikle penetrasyon korkusu olan kadınlara verilen bir tanıdır.
  • Derinliklerde hissedilen ağrı: Vajina, bel, pelvik bölge, rahim veya mesanenin derinliklerinde hissedilen ağrı çeşitli problemlerin oluşmasının göstergesi olabilir ve bu durumda uzman bir doktor kontrolüne gitmek önemlidir.