Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri'nde SpaceX'in CEO'su Elon Musk ile görüştü. Görüşmede Türkiye'nin teknoloji atılımları ve uzay programı konuşuldu. Erdoğan, Musk'ı İzmir'de düzenlenecek Teknofest'e davet etti.

Yayın Tarihi: 18.09.2023 09:48
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elon Musk ile Görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu için bulunduğu Amerika Birleşik Devletleri’nde Uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye Elon Musk’ın yanında katılan oğlu ’AE A-XII’e top hediye etti. Görüşmeye ilişkin İletişim Başkanlığı'nda yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Musk’ı İzmir’de düzenlenecek Teknofest’e davet ettiği ifade edildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahıska Türkleri ile buluştu: 4 bin Ahıska Türkünü Türkiye'ye getirdik

Türkiye'nin Teknoloji Atılımları

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Türkiye'nin teknoloji alanındaki atılımlarından, Dijital Türkiye Vizyonu ve Ulusal Yapay Zeka Stratejisi'nden bahsetti. TOGG'un Türkiye'de yollara çıkmasıyla birlikte Tesla'nın da Türkiye pazarına girdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tesla'nın yedinci fabrikasını Türkiye'de kurması için çağrı yaptı. Türkiye'nin uzay programı kapsamında atılan ve atılacak adımlarda SpaceX ile iş birliği imkanlarının doğabileceğini ifade ederek Musk'ı İzmir'de düzenlenecek Teknofest'e davet etti.

Kitap ve Top Hediyesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Musk'a 'Daha Adil Bir Dünya Mümkün' adlı kitabını hediye etti. Başkan Erdoğan'ın Musk'a yaptığı talep dünyanın da gündemine düştü. Reuters haber ajansı gelişmeyi 'Erdoğan, Musk'tan Türkiye'de Tesla fabrikası kurmasını istedi' sözleriyle duyurdu. Musk'ın 7. fabrika için Türkiye'nin en önemli adaylar arasında olduğunu belirttiğine dair de not düşüldü.