Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Depremde Kaybolan 2 Milyon Liralık Altın Olayı

Kahramanmaraş'ta yaşayan Mustafa Büyükbalık'ın depremde yıkılan bankadaki kiralık kasada bulunan 2 milyon liralık altını kayboldu. Büyükbalık olayla ilgili hukuki işlem başlattı.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 16:00
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Depremde Kaybolan 2 Milyon Liralık Altın Olayı

Kahramanmaraş'ta yaşayan Mustafa Büyükbalık'ın depremde yıkılan bankadaki kiralık kasada bulunan 2 milyon liralık altını kayboldu.

Büyükbalık olayla ilgili hukuki işlem başlattı. Büyükbalık, yakınlarını enkazdan çıkarıp defnettikten sonra Müftülük Meydanı’ndaki kamu bankasının şubesinin yıkıldığını öğrenince bankayla iletişime geçip, içerisinde ziynet eşyası bulunan 45 numaralı kiralık kasası olduğunu söyledi.

“Depremden birkaç gün sonra kiralık kasamızın olduğu kamu bankasının yıkıldığını öğrendik ve yetkililerle iletişime geçtik” diyen Büyükbalık, şöyle konuştu: “Sonrasında bize kazıyla ilgili bir video kaydı verdiler. Video kaydında hatalı bir kazı işlemi gerçekleştiğini tespit ettik. Biz de bunun üzerine zararımızın karşılanması için hukuki işlemleri başlattık.”

“Kasada benim düğün hediyelerim, annemin ziynet eşyaları ve babamın bana hediye ettiği altınlar vardı. Bize teslim edilmeyen 570 gram altın, 80 tam, 3 yarım ve 3 çeyrek altın var ve yaklaşık değeri 2 milyon lira. Bizim kiralık kasaya koyduğumuz bir kutuda altın set, akıtma bilezik ve bir de inci kolye vardı. Bize ilk başta kasayı sağlam bir şekilde çıkardıklarını söylediler. Sağlam olarak söyledikleri kasayı normalde benim açmam gerekirdi fakat bize bir kese içerisinde altınlarımızı hasarlı bir şekilde teslim edip, hepsinin o olduğunu söylediler.”