Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Dikkat! Sonbahar Alerjisi Olabilirsiniz!

Mevsimler alerjiler genellikle sonbaharda artış göstermektedir. Göz alerjileri, alerjik nezle ve alerjik astım belirtileri en çok sonbaharda artış gösterir. Alerjiler hapşırık, göz yaşarması, burun akıntısı, öksürük, ciltte kızarıklık, dilde veya boğazda şişme olarak görülebilmektedir. Sonbahar Alerjisi Olmamak için Dikkat Edilmesi Gerekenler: Sabah saatlerinde polenler yaygın görülmektedir, açık havaya çıkarken gözlük ve maske kullanımına dikkat etmelidir. Sabah saatlerinde ev havalandırılmamalıdır. Dışarıda giyinilen giysiler evde mutlaka değiştirilmelidir. Sigara içilen ve havasız ortamlardan uzak durulmalıdır. Alerji kaynağını alerji testi yaptırarak öğrenebilirsiniz.

Yayın Tarihi: 15.09.2023 12:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Dikkat! Sonbahar Alerjisi Olabilirsiniz!

Dikkat! Sonbahar Alerjisi Olabilirsiniz!

Mevsimler alerjiler genellikle sonbaharda artış göstermektedir. Çiçek tozu, ağaç polenlerinden oluşan alerjiler genellikle ilkbaharda görülürken ev tozunun sebep olduğu alerjiler sonbaharda artmaktadır. Göz alerjileri, alerjik nezle ve alerjik astım belirtileri en çok sonbaharda artış gösterir.

Alerjiler hapşırık, göz yaşarması, burun akıntısı, öksürük, ciltte kızarıklık, dilde veya boğazda şişme olarak görülebilmektedir.

Sonbahar Alerjisi Olmamak için Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Sabah saatlerinde polenler yaygın görülmektedir açık havaya çıkarken gözlük ve maske kullanımına dikkat etmelidir.
  • Sabah saatlerinde ev havalandırılmamalıdır.
  • Dışarıda giyinilen giysiler evde mutlaka değiştirilmelidir.
  • Sigara içilen ve havasız ortamlardan uzak durulmalıdır.
  • Alerji kaynağını alerji testi yaptırarak öğrenebilirsiniz.