Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Doğal Öksürük Şurubu Tarifleri ve Faydaları

Öksürük aslında iyi bir şeydir. Öksürük, tahriş edici bir maddeye tepki olarak vücudun hava yollarını temizleme yoludur. Ancak öksürük aynı zamanda sizi geceleri ayakta tutabilir ve perişan hale getirebilir. İnatçı öksürük için her şeyi denedik. Ancak inatçı öksürüğü tedavi etmenin en iyi yolu doğaldır. Ev yapımı doğal öksürük şurubu inatçı öksürüğünüzü tıpkı ilaç gibi tedavi edebilir. İşte doğal öksürük şurubu tarifleri ve faydaları...

Yayın Tarihi: 31.10.2023 17:37
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Doğal Öksürük Şurubu Tarifleri ve Faydaları

Öksürük aslında iyi bir şeydir.

Öksürük, tahriş edici bir maddeye tepki olarak vücudun hava yollarını temizleme yoludur. Ancak öksürük aynı zamanda sizi geceleri ayakta tutabilir ve perişan hale getirebilir. Öksürük bazen uzun süre devam eder. İnatçı öksürük için her şeyi denedik. Ancak inatçı öksürüğü tedavi etmenin en iyi yolu doğaldır. Ev yapımı doğal öksürük şurubu inatçı öksürüğünüzü tıpkı ilaç gibi tedavi edebilir. İşte doğal öksürük şurubu tarifleri ve faydaları:

Doğal öksürük şurubu malzemeleri

  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 buçuk su bardağı su
  • 1 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı zencefil tozu
  • 4 yemek kaşığı bal
  • 4 karanfil

Doğal Öksürük Şurubu Tarifi

Öncelikle 1 buçuk bardak suyu kaynatın. Su kaynarken soğanları ve sarımsakları soyun. Soyulmuş soğanları ve sarımsakları yıkayıp küçük parçalar halinde kesin. Cam kaseye kaynar su ekleyin. Soğanları ve sarımsakları suya ekleyin. Soğanları, sarımsakları ve posayı soğuyana kadar bir kenara koyun. Soğanları ve sarımsakları ayırmak için soğutulmuş suyu bir süzgeçten geçirin. Öksürük şurubu raflarda: Bu ev yapımı şurup öksürüğünüzü durduracak bir ilaç gibi çalışıyor.

Doğal öksürük şurubu nasıl yapılır? Soğan ve sarımsak suyunu kapaklı bir cam kavanoza dökün. 1 limonun suyunu sıkıp kavanoza ekleyin. Daha sonra bal, zencefil ve tarçını ekleyin. Karanfilleri havan ve tokmak kullanarak iyice ezin. Karışıma öğütülmüş karanfilleri ekleyin. Kavanozu sıkıca kapatın ve iyice çalkalayın. Malzemeler tekdüze bir kıvamda karıştırıldığında doğal öksürük şurubunun tedavi edici faydalarından yararlanabilirsiniz. Sabah ve akşam birer kaşık doğal öksürük şurubu içebilirsiniz. Öksürüğü hafifletmek için tok karnına tüketmeyi unutmayın.

Doğal Öksürük Şurubunun Faydaları

Sizler için derlediğimiz öksürük şurubu tariflerinde kullanılan malzemelerin pek çok faydası bulunuyor. Soğan ve sarımsak doğal antibiyotiklerdir. Bu nedenle sadece boğaz ağrınızı gidermekle kalmaz, aynı zamanda tüm vücudunuzun enerji dolu kalmasına da yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve sizi yorgunluğun etkilerinden korur. Bal, tarçın ve zencefil ile balgam probleminizden tamamen kurtulabilirsiniz. Karanfilin antibakteriyel özelliğinden dolayı vücudunuzdaki mikroorganizmalar ölür. Limon, bağışıklığınızı güçlendiren ve solunum yolu enfeksiyonlarını temizleyen C vitamini açısından zengindir.

Not: Bu haber yalnızca genel bilgilendirme amaçlıdır. Lütfen doktorunuza danışmadan tüketmemeye dikkat ediniz.