
Edirne'de Tarihi Gazi Mihal Hamamı'nın Restorasyonu
Edirne'deki 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı, restorasyon çalışmaları ile yeniden hayat buluyor. Vali Yunus Sezer'in liderliğinde geçen yıl Şubat ayında başlatılan ihya projeleri, tarihi yapının çevresel düzenlemeleri ve yer altındaki alanların kazı çalışmaları ile devam ediyor.
Restorasyon Süreci Devam Ediyor
Kazı işlemleri tamamlandıktan sonra, ekipler tarihi yapının hem iç hem de dış mekanında restorasyon çalışmalarına hız verdi. Erken Osmanlı mimarisinin önemli örnekleri arasında yer alan Gazi Mihal Hamamı, müze olarak işlevlenerek ziyaretçilere açılacak.
Vali Sezer'den Ziyaret ve İnceleme
Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Yunus Sezer, Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç'tan süreç hakkında bilgi aldı. Sezer, tarihi ve kültürel yapıların eski ihtişamına kavuşturulması için sürdürülen çalışmaların önemine vurgu yaptı.
Gazi Mihal Hamamı'nın Tarihçesi
Tunca Nehri'nin kıyısında yer alan ve Mihaloğulları'ndan Gazi Mihal Bey tarafından 1422 yılında yaptırılan hamam, kesme taş ve tuğla malzemeden imal edilmiştir. Osmanlı'nın kuruluş döneminde önemli hizmetler sunan hamam, Gazi Mihal Bey Camisi ve İmaret Köprüsü ile bir külliye oluşturuyor. Tarihi yapının, 1829 yılında Rus işgali sırasında tamamen kapatıldığı bilinmektedir.
Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.
Edirne'de 15. yüzyıl yapısı Gazi Mihal Hamamı'nın ayağa kaldırılması için başlatılan restorasyon çalışmaları sürüyor.