Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ekmeğe Yüzde 33 Zam Geldi!

Ekmeğe yapılan yüzde 33 zam ile birlikte Kırşehir'de ekmek fiyatı 6 TL oldu. Zam kararı 8 Ağustos itibariyle geçerli olacak.

Yayın Tarihi: 08.08.2023 10:10
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ekmeğe Yüzde 33 Zam Geldi!

Ekmeğe Zam Geldi

Ağustos ayında da farklı illerde ekmeğe zam yapıldıkça fiyat artışlarına dair kamuoyuna bilgi veriliyor. Ekmek fiyat tarifesi, temmuz ayı boyunca pek çok ilde değişti. Döviz kuruna, enflasyona, asgari ücret zammına bağlı olarak maliyetlerinin artığını belirten fırıncılar ekmeğe zam talep ederken, fırıncılar odaları da ekmek zammı için karar alındıkça duyuru metinleri yayınlıyorlar. Bu çerçevede, ağustos ayında da ekmeğe zam yapılırken, çeşitli illerede ikamet eden vatandaşlar da güncel zam gelişmelerini yakından takip ediyorlar.

Ekmeğe Zam GeldiKırşehir’de ekmeğe zam yapıldı.

Yüzde 33 oranında artan ve 6 TL’ye yükselen ekmek zammı ile ilgili sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kırşehir Fırıncılar Odası Başkanı Davut Kaya, ''Üyelerimizin Dikkatine 08.08.2023 Tarihi İtibari İle ( Yarın ) Somun Ekmek Ve Pide Fiyatları Güncellenmiş Olup 6,00 TL Olarak Satışı Yapılacaktır. Herhangi Bir Cezai İşlemle Karşılaşmamanız İçin Odamızdan Yeni Fiyat Tarifelerinizi Almanız Önemle Duyurulur'' ifadelerine yer verdi.

Ekmeğe Zam Zaman Geçerli Olacak?

Kırşehir’de ekmek fiyatlarında yaşanan yüzde 33 oranında artış ile birlikte ekmek fiyatları 6 TL seviyesine yükselirken, ekmeğin hangi tarihten itibaren zamlı olarak satılacağı da merak ediliyor. 8 Ağustos itibariyle zamlı fiyat tarifesi geçerli olacak.

Ekmeğe Zam Yapılacak Mı?

Ekmek fiyatlarında farklı illerde artış yaşanırken, henüz zam yapılmayan illerde yaşayan vatandaşlar da ekmek fiyatlarında artış olup olmayacağını merak ediyorlar. Ekmeğe zam geldikçe kamuoyuna bilgi verilirken, artan maliyetler gerekçesiyle fırıncılar talepleri doğrultusunda önümüzdeki günlerde farklı illerde de ekmek fiyat tarifesinde değişikliğe gidilebilir.