Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan Dolar ve Konut Fiyatlarına İlişkin Tahminler

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, dolar, araç ve konut fiyatlarına ilişkin tahminlerini paylaştı. Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'a yönelik eleştirilere yanıt veren Zelyut, konut ve araç fiyatlarının yükseleceğini, bankaların sağlam olduğunu belirtti.

Yayın Tarihi: 11.06.2023 23:29
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan Dolar ve Konut Fiyatlarına İlişkin Tahminler

Yeniçağ Yazarı Ünü Ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan Önemli Açıklamalar

Evren Devrim Zelyut, dolar fiyatları, araç ve konut fiyatlarına ilişkin tahminlerini sıraladı. Zelyut, Mehmet Şimşek'in Hazine ve Maliye Bakanı olması ve Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanı olmasına ilişkin eleştirilere de yanıt verdi.

Mehmet Şimşek ve Hafize Gaye Erkan'a Eleştiriler

Zelyut, Mehmet Şimşek'e yapılan eleştirilere yanıt vererek, Şimşek'in ekonomiyi düzeltmek için geldiğini ve planlarının henüz ortada olmadığını belirtti. Konut ve araç fiyatlarının yükseleceğini söyleyen Zelyut, enflasyonun artması nedeniyle zenginlerin korunma aracı olarak konut almaya devam edeceğini ifade etti. Hafize Gaye Erkan'a yönelik nefret söylemlerine de değinen Zelyut, cehalet ve önyargının toplumda yaygın olduğunu belirtti.

Borsa ve Bankalar

Zelyut, borsada bilançosu kuvvetli şirketlere ortak olunması gerektiğini söylerken, bankaların sağlam olduğunu ve zarar etmeyeceklerini ifade etti.