Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emeklilerden o kısma dahil olanlar ikramiye alamayacaklar! Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun açıklıyor!

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, emekli vatandaşlara verilecek olan 5 bin TL ikramiye hakkında açıklamalarda bulundu. Erdursun, bazı emeklilerin bu ikramiyeden faydalanamayacağını belirterek şartları açıkladı.

Yayın Tarihi: 14.10.2023 23:07
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Emeklilerden o kısma dahil olanlar ikramiye alamayacaklar! Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun açıklıyor!

Emeklilerden o kısma dahil olanlar ikramiye alamayacaklar!

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, Cumhurbaşkanı tarafından duyurulan emekli vatandaşlara verilecek olan 5 bin TL ikramiye hakkında açıklamalarda bulundu. Erdursun, bazı emeklilerin bu ikramiyeden faydalanamayacağını belirterek şartları açıkladı.

Emekli vatandaşlara 5 bin TL ikramiye verilecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda emekli vatandaşlara bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin TL ikramiye verileceğini açıkladı. Bu ikramiyenin kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerin hesabına yatırılması planlanıyor.

Özgür Erdursun'dan açıklamalar

Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Erdursun, ikramiye konusunda şu açıklamalarda bulundu: "Çalışmayan emeklilere Kasım ayında tek seferlik 5 bin TL verilecekmiş, fıkra! Pardon müjde buymuş." Erdursun, emekli vatandaşların geçim sıkıntılarına dikkat çekerek maaş zammı yerine ikramiye verilmesine tepki gösterdi.

Kimler ikramiyeden faydalanamayacak?

Erdursun'un açıklamalarına göre, esnaf emeklileri, şirket ortağı emeklileri ve SGDP ile çalışan emekliler bu ikramiyeden faydalanamayacak. Sadece çalışmayan emekliler bu haktan yararlanabilecek. Dul ve yetimler ise hisseleri oranında 1250 TL, 2 bin 500 TL veya 3 bin 750 TL ikramiye alacaklar. Sigortasız kayıt dışı çalışan emekliler ise 5 bin TL'yi kasımda alabilecekler.