Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Emekliye Sürpriz İkramiye: 5 Bin TL Ödeme Yapılacak

Yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının düşük kalması nedeniyle Hükümet tarafından emekliye sürpriz bir ikramiye ödemesi planlanıyor. Her bir emekliye 5 bin TL ikramiye ödenmesi düşünülüyor. İkramiyenin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda tek seferlik olarak verilmesi öngörülüyor.

Yayın Tarihi: 01.09.2023 15:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Emekliye Sürpriz İkramiye: 5 Bin TL Ödeme Yapılacak

Yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının çok düşük kaldığını kabul eden Hükümet’ten beklenen bir adım geliyor. Emekliye sürpriz ikramiye. Her birine 5 bin TL ikramiye ödenmesi gündemde. İşte o tarih:

Son yıllarda görülen yüksek enflasyon karşısında emekli maaşlarının çok düşük kaldığını kabul eden Hükümet’ten beklenen bir adım geliyor mu? Emekliye sürpriz ikramiye gündemde.. Her birine 5 bin TL ikramiye ödenmesi öngörülüyor. İşte o tarih:

Memur maaşlarına 8 bin TL seyyanen zam yapılırken, emekliler bu düzenlemenin dışında tutulmuşlardı. En düşüğü 7500 TL olan emekli maaşları ile yaşam mücadelesi veren vatandaşlar, yüksek enflasyon karşısında zor günler geçiriyor. Özellikle dar gelirli emeklilerin geçinmekte çok zorlandığı gözlenirken, Hükümet’ten durumu kabul eden açıklamalar geliyor ve iyileştirme için yılbaşı işaret ediliyordu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); YILBAŞI ÇOK GEÇ

Yılbaşının çok geç olacağı, emekli maaşlarında hemen bir iyileştirmeye gidilmesi gerektiği konusunda Cumhur İttifakı ortağı MHP, BBP ve Yeniden Refah partilerinden de açıklamalar geliyordu.

İKRAMİYE GÜNDEMDE

Ve Hükümet yılbaşını beklemeden harekete geçti. Sahada sürekli emeklilerin zam talebiyle karşılaşan Hükümet’in değişik formüller üzerine çalışmalar yaptığı öğrenildi. Bunlardan biri de 29 Ekim ikramiyesi.

Emeklilere 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ikramiye verileceği iddia edildi. Haberlere göre, her bir emekliye 29 Ekim’de yani Cumhuriyetin 100. yılında 5 biner TL bayram ikramiye verilecek. Bu ikramiye, Cumhuriyetin 100. yılına mahsus yani tek seferlik olacak. Ocak’ta ise normal beklenen düzenleme yapılacak. Tek seferlik bayram ikramiyesinin Ocak’taki düzenleme öncesi emeklileri bir nebze de olsa rahatlatması öngörülüyor. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); “EMEKLİLERİ RAHATLATIR”

Gazeteci Nuray Babacan, iktidar partisinde son birkaç haftadır konuşulan iki konudan birinin emeklilerin tepkisi olduğunu ifade ederek, “Enflasyonun altında ezilen ve çaresiz kalan emekliler, sahaya çıkan her partilinin korkusu. Emeklileri rahatlatacak düzenleme için ocak ayı beklenecek mi? Ara zammı yapılacak mı? İlginç ara formüller üretenler var. ‘29 Ekim’de Cumhuriyetin 100. yılında emekli ikramiyesi verelim. Tek seferlik olacağını için çarpan etkisi olmaz. Ocak ayına kadar zaman kazandırır’ diyenler var. Saray ikna edilirse, ‘5 bin liralık ikramiye 15 milyon emekli için 75 milyar lira eder’ diye hesap bile yapıldı” diye yazdı.