Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Ev Arkadaşı Olacaklara Önemli Uyarı: İzin Almazsanız Evden Çıkarılabilirsiniz

Kira fiyatlarının arş-ı alaya çıktığı son dönemlerde ev arkadaşı arama ilanları oldukça artmış durumda. Ancak ev arkadaşı alırken ev sahibinin izninin alınmaması önemli bir hata. Ev sahibinin yazılı izni olmadan ev arkadaşı almanın sonuçlarına dikkat edilmeli.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 11:43
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Ev Arkadaşı Olacaklara Önemli Uyarı: İzin Almazsanız Evden Çıkarılabilirsiniz

Ev arkadaşı olacaklara önemli uyarı: İzin almazsanız evden çıkarılabilirsiniz.

Kira fiyatlarının arş-ı alaya çıktığı son dönemlerde en çok karşımıza çıkan ilanlar, ev arkadaşı arıyorum ilanları oldu. Tek başına kirayı karşılayamayan vatandaşlar, bir ev arkadaşı ile aynı evde kalarak masrafları ikiye bölüp daha rahat geçinmeyi planlıyor. Emlak ilan sitelerinde de ev arkadaşı arama ilanları oldukça artmış durumda.

Ancak ev arkadaşı ararken yapılan bazı hatalar var. Bunlardan en önemlisi ev arkadaşı alırken ev sahibinin izninin alınmaması. Son dönemlerde kiracılar ile ev sahipleri arasındaki davalar artık arabuluculara gidiyor. 1 Eylül tarihinden şimdiye kadar 32 bin dosyadan 4 bin 200'ü anlaşma ile sonuçlandı. 3 bini arabulucuda çözülemediği için mahkemeye taşındı. Arabulucuya gelen dosyalar arasında bir dosya dikkatleri çekti. Söz konusu dosyada evine ev arkadaşı aldığı için kirası artırılan, evi boşaltması istendiği yer aldı. Bu şekilde birkaç dosya varken bu dosyalar kiracının aleyhine sonuçlanıyor. Edinilen bilgilere göre kararlarda ev sahibinin yazılı izni olmadan ev arkadaşı alınamayacağı bildiriliyor. Kiracıların kira kontratında yazılı olarak alt kiralama hakkı olmadan ev sahibinden yazılı bir izin almadan ev arkadaşı alması durumunda ev sahibi kiracıları mahkemeye verebilir ve evden çıkarabilir. Bununla karşılaşmamak için kira kontratına bir madde eklenmesi gerekiyor. Bu nedenle ev arkadaşı alacaklar, ev sahibinden izin almak zorunda. Tespit edilmesi durumunda evden çıkarılabilirsiniz.