Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Fatura indirimi bekleyenler kaçırmasın! İndirim kapınıza kadar geldi

Doğalgazlı sıcak su kullanımında bir yıldır yaşanan indirim 1 Mayıs itibariyle sona erdi. Enerji Bakanı Erdoğan Bayraktar, son açıklamasında bazı kesimlerin indirimli fiyatla kullanmayı sürdüreceğini söyledi. Detaylar burada..

Yayın Tarihi: 04.05.2024 10:51
Güncelleme Tarihi: 04.05.2024 10:51

Fatura indirimi bekleyenler kaçırmasın! İndirim kapınıza kadar geldi

Yeni enerji kaynakları arayarak enerjide dışa bağımlılığını azaltmak isteyen hükümet, Türkiye, Karadeniz ve Akdeniz'de keşfedilen doğalgaz sayesinde bu konuda önemli ilerleme kaydetti. Geçen yılki genel seçimler öncesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, 25 metreküp sıcak suyun bir yıl süreyle ücretsiz olacağını açıklamıştı. Bu kapsamda yaklaşık bir yıl gibi bir süredir vatandaşlar doğalgazı indirimli fiyatlardan kullanıyor. Kesintilerin sona ermesinin ardından kesintilerin devam edip etmeyeceği ise kamuoyunda tartışma konusu oldu.

BAKAN BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA

Bu onu hakkında bir açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, mayıs ayında elektrik ve doğalgaz fiyatlarına artış yapılmayacağını duyurdu.

Fatura indirimi bekleyenler kaçırmasın! İndirim kapınıza kadar geldi

Ayrıca doğalgaza ücretsiz destek verilmesine ilişkin açıklama yapan Bakan Bayraktar, doğalgaza verilen desteğin belirli kesimlere yönelik evam edeceğini söylerken "Sosyal desteğe ihtiyaç duyan gruplara destek vermeye devam edeceğiz. Belki tüm kesimlerin desteklenmesi şeklinde süreç doğru olmayabilir. Petrol fiyatları 87-88 dolara ulaştı. Doğalgaz fiyatlarında şimdiden yükseliş eğilimi görmeye başladık. Onlardan bağımsız olamayız. Bunu vatandaşlarımızın kullanımına en uygun şekilde nasıl ulaştırabiliriz diye çalışıyoruz. Seçim sürecini takip etmemize rağmen Nisan ayında herhangi bir artış yapılmadı. Mayıs ayında da bir artış beklentisi görünmüyor, ancak bunları piyasadaki gelişmelere ve koşullara göre değerlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

Bakan Bayraktar'ın açıklamasına göre doğalgaz ve elektrik fiyatları artmayacak, aynı zamanda belli kesimlerde doğalgaz fiyatlarında indirimler devam edecek.