Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Gayrimenkul ve Araç Satışında Yeni Düzenleme

1 Kasım tarihinden itibaren, gayrimenkul ve araç satışında yeni düzenleme getiriliyor. Yapılan yeni düzenleme ile, gayrimenkul ve araç ilanı veren kişilerden, ilana verilen mallarla olan bağlantılarını kanıtlayan belgeler istenecek. Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen bu değişiklikler ile gayrimenkul ilanlarına, ilanın doğruluğunu teyit etmek için e-Devlet kapısı ve web tapu üzerinden alınan belgeler konulacak. Aynı kural, araç alım satım işlemleri için de geçerli olacak. Araç ilanlarında ruhsat ve ikinci el satış belgeleri sorgulanacak. Sorgulama ve yetki belgesi olmayan ilan sahiplerine 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası kesilecek. Otomotiv Data Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, bu uygulamanın dolandırıcılık riskini azaltacağını ve tüketicilerin güvenini artıracağını belirterek, "Bu sayede güvenilir satış işlemleri ve şeffaf piyasa koşulları, fiyatların gerçek piyasa koşullarını daha iyi yansıtmasına yardımcı olacaktır," dedi.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 13:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Gayrimenkul ve Araç Satışında Yeni Düzenleme

1 Kasım tarihinden itibaren, gayrimenkul ve araç satışında yeni düzenleme getiriliyor.

Yapılan yeni düzenleme ile, gayrimenkul ve araç ilanı veren kişilerden, ilana verilen mallarla olan bağlantılarını kanıtlayan belgeler istenecek. Ticaret Bakanlığı tarafından getirilen bu değişiklikler ile gayrimenkul ilanlarına, ilanın doğruluğunu teyit etmek için e-Devlet kapısı ve web tapu üzerinden alınan belgeler konulacak. Aynı kural, araç alım satım işlemleri için de geçerli olacak. Araç ilanlarında ruhsat ve ikinci el satış belgeleri sorgulanacak. Sorgulama ve yetki belgesi olmayan ilan sahiplerine 10 bin TL ile 100 bin TL arasında para cezası kesilecek.

Otomotiv Data Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, bu uygulamanın dolandırıcılık riskini azaltacağını ve tüketicilerin güvenini artıracağını belirterek, "Bu sayede güvenilir satış işlemleri ve şeffaf piyasa koşulları, fiyatların gerçek piyasa koşullarını daha iyi yansıtmasına yardımcı olacaktır," dedi.