Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Goldman Stratejistleri, Döngüsel Hisse Senetlerindeki Düşük Performansın Büyümeyi Engelleyeceği Endişesi Taşıyor

Goldman stratejistleri, döngüsel hisse senetlerinin düşük performansının ekonomik büyümeyi engelleyeceği endişesini taşıyor. Ancak ABD ekonomisinin nispeten dirençli kalacağı görüşüne sahip olan Goldman, finansal hizmetler, yarı iletkenler ve malzemeler gibi sektörlerdeki şirketlerin hala iyi durumda olabileceğini belirtti. Diğer stratejistler de kazanç görünümünün kötüleştiği konusunda uyarıda bulunmuştu. Goldman stratejistlerinden David Kostin, S&P 500'ün yılı 4.500 puanda tamamlayacağını öngörüyor.

Yayın Tarihi: 29.10.2023 14:24
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Goldman Stratejistleri, Döngüsel Hisse Senetlerindeki Düşük Performansın Büyümeyi Engelleyeceği Endişesi Taşıyor

Goldman Stratejistleri'nin Endişeleri

Goldman stratejistleri liderliğindeki analistler, bu ay döngüsel hisse senetlerinin düşük performansının mali koşullardaki sıkılaşmanın ekonomik büyümeyi engelleyeceği endişesini dile getirdi. Ancak aynı zamanda ABD ekonomisinin nispeten dirençli kalacağı görüşüne sahip olan Goldman, finansal hizmetler, yarı iletkenler ve malzemeler gibi sektörlerdeki şirketlerin hala iyi durumda olabileceğini belirtti.

Stratejistlerin Görüşleri

Goldman stratejistlerine göre, faiz indirimi ve olumsuz bilançolar gibi etkenlerle birlikte büyüme görünümünde daha da ciddi bir düşüş yaşanması, bir satın alma fırsatı olarak değerlendirilebilir. Bunun nedeni, Fed'in enflasyonu kontrol etmek amacıyla faiz oranlarını yüksek tutması ve 10 yıllık Hazine tahvil getirisinin 2007'den bu yana ilk kez yüzde 5'in üzerine çıkmasıdır.

Diğer Stratejistlerin Uyarıları

RBC stratejisti Lori Calvasina, getirilerdeki artışın sona ermesiyle birlikte genel piyasanın ayakta durma ihtimalinin düşük olduğunu belirtti. Ayrıca Morgan Stanley ve JPMorgan Chase & Co. gibi diğer stratejistler de kazanç görünümünün kötüleştiği konusunda uyarıda bulundu.

Kostin'in Öngörüleri

Goldman stratejistlerinden David Kostin, S&P 500'ün yılı 4.500 puanda tamamlayacağını öngörüyor. Bu, Bloomberg'in takip ettiği stratejistler arasındaki ortalamanın biraz üzerinde bir değerdir. Kostin, göstergenin yüksek değerlemesinin makul olduğunu ve yıl sonuna doğru daha da yükselebileceğini belirtmişti.