Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Göz altı morluklarını silgi gibi siliyor! Güzellik merkezlerini işsiz bırakacak karışım

Cilt hastalıkları birçok insanın en büyük sorunlarından biridir. Akne, siyah nokta, yağ bezleri, liste uzayıp gidiyor. Stres, temizlik ve uyku eksikliğinin neden olduğu sorunlardan biri de koyu halkalar ve kırışıklıklardır. Peki bu sorunları nasıl çözebiliriz? Morluklara ve kırışıklıklara bir çözüm var mı? Yaşlanmanın yanı sıra uykusuzluk ve mavi ışığa maruz kalma gibi durumlar da göz altında koyu halkalara neden olabiliyor. Bu halkalarla mücadele etmek çok kolay! Evde uygulanabilecek yöntemler sayesinde bu sorun kısa sürede tarihe karışabiliyor. Detaylar burada..

Yayın Tarihi: 12.05.2024 08:53
Güncelleme Tarihi: 12.05.2024 08:53

Göz altı morluklarını silgi gibi siliyor! Güzellik merkezlerini işsiz bırakacak karışım

GÖZ ALTI HALKALARININ SEBEPLERİ!

Koyu halkalar genetik yatkınlıkla ilişkili olabilir. Ailenizde biri gözlerinin altında koyu halkalardan şikayetçiyse, sizin de bundan muzdarip olmanız daha olasıdır. Uykusuz kalmaya veya yorgun olmaya devam ederseniz gözlerinizin altındaki koyu halkalar daha belirgin hale gelecektir. Bu durumda deri altındaki kan damarları genişler ve daha belirgin hale gelir.

Yaşlanma sürecinde cilt altındaki yağ ile kolajen miktarı azalır. Bu, ayıların daha görünür olmasını sağlar. Ayrıca dengesiz beslenme de göz altı morluklarının oluşumunu arttırabilir.

Hormonal değişiklikler, özellikle menstruasyon veya hamilelik gibi durumlarda koyu halkaların daha belirgin olmasına neden olabilir. Bu sorunun temel nedeni strestir. Stres vücuttaki kortizol düzeylerini artırır. Sonuç olarak cilt incelir ve göz altındaki koyu halkalar daha belirgin hale gelir.

GÖZ ALTI HALKALARI İÇİN BAZI YÖNTEMLER

Göz altı morluklarını silgi gibi siliyor

PATATES

Patates dilimleri koyu halkalardan kurtulmada etkilidir. Soğuk patates dilimlerini göz kapaklarınıza yerleştirin ve 10-15 dakika bekletin. Patatesin ciltte oluşan şişliği azaltıcı etkisi olduğu biliniyor.

SALATALIK

Salatalık dilimleri de koyu halkaların azaltılmasına yardımcı olabilir. Soğutulmuş salatalık dilimlerini göz kapaklarınıza yerleştirin ve koyu halkaların düzelmesi için bir süre bekletin.

ÇAY POŞETİ

Göz altı morluklarının tedavisinde soğutulmuş çay poşetleri tercih edilir. Soğutulmuş yeşil çay poşetini göz kapaklarınıza koyun ve 10-15 dakika bekletin. Yeşil çay antiinflamatuar özelliklere sahiptir ve göz altındaki koyu halkaları azaltır.

Bu ev yapımı yöntemlerin düzenli kullanımı koyu halkaların görünümünü azaltabilir.