Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Haşlanmış Yumurta Suyunun İnanılmaz Faydaları

Haşlanmış yumurta suyu, vücuda birçok fayda sağlar. Kemik sağlığı, bitki beslemesi, saç sağlığı ve kireç temizliği gibi alanlarda kullanılabilir.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 16:05
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Haşlanmış Yumurta Suyunun İnanılmaz Faydaları

Haşlanmış Yumurta Suyunun İnanılmaz Faydaları

Haşlanmış yumurtanın vücuda sayısız faydası bulunuyor. Haşlanmış yumurta kadar yumurtayı haşlandığınız su da pek çok şeye iyi geliyor. Yumurta içerdiği protein ve kalsiyum nedeniyle oldukça faydalı bir besin. Fakat yapılan son araştırmalar yumurtanın kabuğunda bulunan kalsiyum miktarının da çok fazla olduğunu ortaya koyuyor. İşte haşlanmış yumurta suyunun inanılmaz faydaları...

Kemik Sağlığına Faydaları

Yumurtayı kaynattığınız su içerisinde yumurtanın kendisinde bulunan kalsiyumdan daha fazla kalsiyum olduğu belirtiliyor. Bu nedenle kemik erimesi ve kemik ağrısı gibi rahatsızlıklara iyi geldiği biliniyor.

Bitki Beslemeye Faydaları

Aynı zamanda haşlanmış yumurta suyunun içerisinde yer alan kalsiyum bitkiler için oldukça faydalı. Sade su yerine bitkilerinize döktüğünüz kaynamış yumurta suyu bitkilerinizi beslemeye yetecektir.

Saç Sağlığına Faydaları

Kaynattığınız yumurta suyunu saçlarınıza dökün. Bol miktarda protein içeren yumurta suda kaynatıldığında protein çözülür ve saçlarınız oldukça canlı görünmesine yardımcı olur. Özellikle de kuru saçlar için faydalı bir ilaçtır diyebiliriz. Yumurta suyu ile daha parlak ve ışıltılı saçlara kavuşabilirsiniz.

Kireç Temizliğine Faydaları

Tencere ve çaydanlığınızdaki kireci yok edebilmek için kaynatılmış yumurta suyunu kullanabilirsiniz. Kabın içerisine yumurta kabuklarını alıp kaynatın. İçerisine de biraz sirke dökün. Kirecin ortadan kalktığını göreceksiniz.