Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hatalı Basım Paraları Koleksiyonerler Arasında Yüksek Talep Görüyor

Koleksiyonerlerin hatalı basım paralara olan ilgisi artıyor. Bu paraların fiyatları eşsizliklerine ve basım hatalarına göre belirleniyor. İnternet üzerinden açık artırma yöntemiyle satışa çıkarılan hatalı basım paralar, yüksek fiyatlara alıcı bulabiliyor.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 15:33
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hatalı Basım Paraları Koleksiyonerler Arasında Yüksek Talep Görüyor

Koleksiyonerlerin Bu Hatalı Basım Paralarının Peşine Düşmesi

Koleksiyonerlerin bu hatalı basım paralarının peşine düşmesi ile fiyatlar katlanarak artarken paranın eşsizliğine ve üzerinde yer alan basım hatasına göre değeri yükseliyor. Durum son dönemde öyle bir hal aldı ki hatalı basım paralar için koleksiyonerler adeta yarış halinde.

50 TL'lik Banknot Bakın Ne Kadara Satışa Çıktı?

Hatalı basım parası olan kişiler bu paraları internet üzerinden açık artırma yöntemi ile satışa çıkarırken bu paralardan birini eline geçiren lise öğrencisi Hatalı basım paraların satıldığını haberlerde gördüğünü belirten Yasenur Durmaz, "Ortaokul ikinci sınıf öğrencisiyim. Online derslerimize başladık. Ancak masaüstü bilgisayarım çok yavaş. Laptopumun ekranı arızalandı. Bu ikisini değiştirmek istiyordum. Annem bana ekmek almak için 5 lira verdi. 5 liraya baktığımda yanlış basıldığını fark ettim. Daha önce bunu haberlerde görmüştüm. Ben de 5 lirayı sakladım. Daha sonra sosyal medya hesabım üzerinden 5 lirayı satışa çıkardım. Bin liraya bu parayı satmak istiyorum. İkinci el bir laptop alıp derslerime daha iyi çalışmak istiyorum. İnşallah birisi bu parayı benden alır. Bende yeni bir laptop sahibi olurum" diyerek laptop karşılığı parayı satışa çıkardığını ifade etti.

80 BİN TL'YE SATIŞA ÇIKARILDI Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan Kadir Danışmaz ise aldığı 20 TL'nin sağ üst köşesinde bulunması gereken hologramın bir kısmının olmadığını fark ederek bu parayı 80 bin TL'den satışa çıkardı.Bir başka vatandaş ise sağ üst köşesinde 200 TL yerine sadece 2 rakamı olan hatalı basım 200 liralık banknotu tam 250 bin liradan satışa çıkardı. Koleksiyonerler internetten bu paraları açık artırma yöntemi ile satın alabiliyorlar.