Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Hava Fritözü: Yağsız Kızartma Yöntemi

Hava fritözü, yağ kullanmadan veya çok az yağ kullanarak hafif ve çıtır çıtır kızartmalar yapmanızı sağlayan bir cihazdır. Konveksiyonlu fırın mantığıyla çalışan hava fritözü, daha hızlı ve sağlıklı pişirme imkanı sunar. Bu makalede, hava fritözüyle ilgili ipuçları ve kullanım önerileri yer almaktadır.

Yayın Tarihi: 20.10.2023 12:54
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Hava Fritözü: Yağsız Kızartma Yöntemi

Hava Fritözü ile Sağlıklı Kızartmalar

Size yiyecekleri çok az yağ kullanarak veya hiç yağ kullanmadan hafif ve çıtır çıtır olacak şekilde kızartabilen bir makine olduğunu söylesek? Hava fritözü diğer adıyla airfryer ile tanışın. Bu tezgah üstü cihaz, patates kızartması, tavuk kanatları, sebzeler ve daha fazlasını yüksek hızda dolaştırarak pişirir ve fritözle pişirirken kullanılandan çok daha az yağla net sonuçlar verir.

Hava Fritözü ile Hızlı ve Sağlıklı Pişirme

Fırında patates kızartması gibi akşamdan kalma favori yiyecekler daha sağlıklı ve daha hızlı yapılır. Teknik olarak havalı fritözler mini konveksiyonlu fırınlardır, ancak geleneksel fırınınızdan daha kısa sürede ve tüm evi ısıtmadan çalışırlar. Patates hava fritözünde yaklaşık 15 dakikada pişer. Ayrıca konveksiyonla pişirmenin faydalarından biri de kızarmayı daha iyi desteklemesidir. Hava fritözü aynı zamanda çok az temizlik gerektiren çıtır çıtır, esmerleşmiş taneler ile mısır koçanı üzerinde ızgara ile aynı etkiyi verir.

En İyi Sonuçlar İçin İpuçları

İster yeni hava fritözünüzü Noel ağacının altında buldunuz, ister para verip aldıysanız sağlıklı yemek pişirmenizi bir adım öteye taşımak adına şanslısınız. Airfryer'de haşlanmış yumurta bile yapabilirsiniz. Airfryer'dan en iyi şekilde nasıl yararlanabilirsiniz? Kullanıcı dostu cihazlar söz konusu olduğunda, daha iyisi olamaz. Çoğu havalı fritöz modelinde, içinde metal bir sepet tutan dışarı çıkan bir çekmece bulunur. Yemeğinizi bir veya iki çorba kaşığı yağ ile atın, sepete koyun, ardından sıcaklık kadranını ve zamanlayıcıyı pişirmek için ayarlayın.

Airfryer Kullanım İpuçları
  • Fritöz sepetini aşırı doldurmayın. Aslında, gıdaları mümkünse tek bir katmanda düzenlediğinizde en iyi sonuçlar alınır.
  • Yağı attıktan birkaç dakika sonra yiyeceklerinizi havada kızartmaya başlayın, harika bir şekilde çıtır çıtır yapmanın püf noktası budur.
  • Daha küçük malzemeleri pişirme işleminin ortasında (veya her beş ila 10 dakikada bir) fritöz sepetinde hafifçe sallamak, eşit olmayan şekilde kızarmalarını önlemeye yardımcı olur ve çıtır dokularını artırır.

...