Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

İlaçları Kenara Bıraktıracak, 3 Malzemeli Efsane Karışım

Kış aylarında bağışıklığın düşmesi nedeniyle sık sık hasta olanlar için taze zencefil, bal ve limonun bir araya gelmesiyle hazırlanan karışımın tarifi ve faydaları.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 16:15
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

İlaçları Kenara Bıraktıracak, 3 Malzemeli Efsane Karışım

İlaçları Kenara Bıraktıracak, 3 Malzemeli Efsane Karışım

Kış aylarında bağışıklığın düşmesi nedeniyle sık sık hasta olanlar bu karışım tam size göre. Taze zencefil, bal ve limonun bir araya gelmesiyle hastalıklara savaş açan efsane karışımın tarifini sizler için aktarlardan aldık. İşte, evdeki malzemelerle kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz karışımın tarifi…

Hastalıklara Birebir Karışım

1 su bardağı bal

2 tane taze zencefil

2 adet limon

Evdeki Malzemelerle Kolay Bir Şekilde Yapabileceğiniz Karışımın Hazırlanışı

İlk önce taze zencefillerin kabuklarını soyun. Daha sonra zencefilleri rendeleyin. Ardından limonları kabuğuyla birlikte güzelce yıkayın. Yıkadığınız limonları kabuğuyla birlikte ince ince doğrayın. Kapaklı kavanozun içerisine ilk önce zencefilleri, daha sonra limonları ekleyin. En son, karışımın içerisine balı ilave edin. Hazırlanan karışımı kapağını kapatıp, 2 gün boyunca buzdolabında bekletin. Karışımınız kullanıma hazır.

Hazır Hale Gelen Karışımın Kullanımı

Karışımı sabah, akşam 1 kez olacak şekilde tüketebilirsiniz. Fazla kullanımda mideye rahatsızlık verebilir. Aç karna tüketmek kişiyi biraz zorlayabileceğinden dolayı tok karna tüketmek daha doğru olacaktır. Karışımın içerisine kullanımında isteğe bağlı olarak tarçın ekleyebilirsiniz. Buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.

Kış Hastalıklarına Birebir Olan Karışımın Faydaları

Boğaz ağrısını geçirir ve balgam söktürür. Vücuttaki ağrılara iyi gelir ve vücuda enerji verir. Tüketildiği takdirde geçmek bilmeyen öksürüğe iyi gelir. Güçlü antiseptik ve antioksidan özellikler gösteren karışım sayesinde karışımı kullanan kişi grip ve nezle başta olmak üzere birçok hastalıklardan korunur. Karışım ayrıca mide ve baş ağrılarına iyi geliyor. Bağışıklık sistemin güçlendirir. Şişkinliği ve hazımsızlığı engeller.