Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kapalıçarşı Esnafı Altın Tahmini Açıkladı

Kapalıçarşı esnafı, altın fiyatları hakkında tahminlerde bulundu. Altının yıl sonuna kadar yükselmesi bekleniyor.

Yayın Tarihi: 01.10.2023 03:46
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kapalıçarşı Esnafı Altın Tahmini Açıkladı

Kapalıçarşı Esnafı Kuyumcular Rakamı Uçurdu!

Duyan kuyumcuya altın almaya koşacak kapıda kuyruk olacak. Altın fiyatları dalgalı seyrederken 7 ayın dibini gören gram altın fiyatı için kuyumcuların son altın yorumu açıklandı. Kapalıçarşı esnafı kuyumcular rakamı uçurdu! Duyan kuyumcuya altın almaya koşacak kapıda kuyruk olacak - ABD Merkez Bankası FED tarafından alınan son faiz kararı ve FED Başkanı Powell tarafından yapılan açıklamaların ardından altında sert bir geri çekilme yaşanmıştı.

Altın fiyatları son 7 ayın en düşük seviyesine kadar çekilirken altında yaşanan dalgalanma sonrasında gözler altın fiyatları tahmini ve yorumlarına çevirlmişti. Konu hakkında son dakika açıklaması altın piyasasının kalbinin attığı merkez olarak kabul edilen Kapalıçarşı'dan geldi. Kapalıçarşı esnafı altın tahmini açıkladı.

ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM NE, ALTINDA YÖN NE OLUR?

Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari yapmış olduğu değerlendirmesinde 'Ekonomi görünenden daha güçlüyse faizlerin biraz daha yükselmesi ve uzun süre yüksek tutulması gerekecek' ifadelerini kullanmış, Chicago Fed Başkanı Austan Goolsbee ise açıklamasında faiz oranlarının piyasaların beklediğinden daha uzun süre yüksek kalabileceği vurgusunu dile getirmişti.

Altın fiyatlarında yaşanan dalgalanmayı değerlendiren Kapalıçarşı esnafı Engin Baş 'Altının ons fiyatı uzun zamandır bin 900 dolar civarında. Gram altın şu anda bin 676 liradan satılıyor. Bu seviyeler çok düşük. Yıl sonunda altında bu rakamları göremeyebiliriz. Altının yıl sonuna doğru yükselmesi bekleniyor. İç piyasada altına her zaman talep oluyor. Külçe, gram altın ve 22 ayar takılara talep şu anda var. Altın uzun vade yatırım aracıdır' diyerek uzun vadede altına yatırım yapan kişilerin mutlaka kazanacaklarını iddia etti.

2024 GRAM ALTIN TAHMİNİ NE KADAR, KAÇ TL OLUR?

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş ise yapmış olduğu açıklamasında 'Gram altın dolar kuru güçlü olduğu için 1700 lira altına sarkmıyor. Şu anda 1702, 1707 lira aralığında. Gram altın dolardan güç toplamaya devam ederken ONS altın dünyada değer kaybederken Türkiye'de yatay seyrini korumakta' diyerek 2023 yıl sonu gram altın tahmini olarak 1.880 TL seviyesini 2024 gram altın tahmini olarak ise 2 bin 500 TL seviyesini öne çıkardı.

NOT: Burada yer alan bilgiler haberde ismi geçen kişiler tarafından yapılan açıklamalardan derlenmiş olup, usakgundem.com tarafından yatırım tavsiyesi verilmemiştir. Burada yer alan bilgiler yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.