Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kerevizin Sağlığa Faydaları

Uzmanlar, kerevizin içerisinde bulunan apigeninin birçok kronik hastalığa kalkan olduğunu vurguluyor. Kereviz düşük kalorili olması nedeniyle kilo kontrolüne yardımcı olur, yüksek lif içeriği ile tokluk hissi yaratır. Ayrıca kereviz antioksidan bakımından zengin olup yaşlanmayı durdurur, bağışıklık sistemini güçlendirir ve iltihaplanmayı azaltır. Kan basıncını düşürür, kemik sağlığını korur, idrar yollarını temizler, kötü kolesterolü düşürür ve kanser riskini azaltır.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 10:34
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kerevizin Sağlığa Faydaları

Uzmanlar, kerevizin içerisinde bulunan apigeninin birçok kronik hastalığa kalkan olduğunu vurguluyor. İşte, kereviz tükettiğinizde vücuda sağladığı faydalar...

Düşük kalorili olması nedeniyle kilo kontrolüne yardımcı olan kereviz, yüksek lif içerdiği için özellikle diyet sürecinde saatlerce tokluk hissi yaratıyor. Bol miktarda antioksidan içeren kereviz, yaşlanmayı durduruyor, hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Serbest radikallerle savaşan, hücre hasarını önleyen, DNA yıpranmasını engelleyen kereviz doğal ilaç olarak biliniyor.

Doğal Lif Kaynağıdır

Düşük kalorili olması nedeniyle kilo kontrolüne yardımcı olan kereviz, yüksek lif içerdiği için özellikle diyet sürecinde saatlerce tokluk hissi yaratıyor.

Antioksidan Bakımından Zengindir

Bol miktarda antioksidan içeren kereviz, yaşlanmayı durduruyor, hücrelerin yenilenmesini sağlıyor. Serbest radikallerle savaşan, hücre hasarını önleyen, DNA yıpranmasını engelleyen kereviz doğal ilaç olarak biliniyor.

C Vitamini Deposunu Dolduruyor

Bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlayan C vitamini, kerevizde bol miktarda bulunuyor. Cildin yaşlanmasını önleyen C vitamini, yıpranan hücreleri onarıyor.

Anti-Enflamatuar Etki Gösteriyor

Kerevizin içerisinde bulunan bileşikler, vücuttaki iltihaplanmayı azaltıyor. Hastalıklardan koruyan, enfeksiyonu bitiren kereviz böbrekleri koruyor.

Kan Basıncını Düşürüyor

Düzenli tüketildiğinde kan basıncını düşüren kereviz, hipertansiyon riskini azaltıyor.

Kemik Sağlığını Koruyor

K vitamini içeren kereviz, kanın pıhtılaşmasını engelliyor, kemikleri besliyor. Haftada bir kez tüketildiğinde kemiklerin güçlenmesini sağlayan kereviz, kemik erimesini de önlüyor.

İdrar Yollarını Temizliyor

Sık idrar yolu enfeksiyonu yaşayanlar, idrar söktürücü özelliği sebebiyle kerevizi tercih ediyor.

Kolesterolü Düşürüyor

Kereviz, düzenli tüketildiğinde kötü kolesterolü düşürüyor. Kalp sağlığını koruyor.

Kanser Riskini Azaltıyor

Kereviz, içerisinde bulunan apigenin sayesinde kanser hücrelerinin oluşmasını ve büyümesini engelliyor.