Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin Öneriler

Kış aylarında cilt bakımı yaparken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Kuru ciltler için yağ bazlı nemlendiriciler tercih edilmelidir. Cilt temizliği, tonik kullanımı ve güneş koruyucu kullanımı da önemlidir. Ayrıca doğal yağlar da cildi nemlendirir ve onarır.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 11:09
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kış Aylarında Cilt Bakımı İçin Öneriler

Kış ayları geldiğinde cilt tipiniz ne olursa olsun cilt bakım rutininde bazı değişimler yapmanız gerekir.

Kışın cilt hızlı bir şekilde nemini kaybeder ve kurur. Kuruyan cilt dış etkenlerden gelecek olumsuzluklara karşı daha savunmasız olur. Çünkü cilt bariyeri zayıflar.

Cildiniz her zaman bakıma ihtiyaç duyar. Ancak kış mevsiminde cildinize karşı çok hassas ve özenli davranmanız gerekir. Kışın soğuk havaların etkisiyle cilt hızlı bir şekilde nemini kaybeder. Nemini kaybeden ciltlerde kuruluk, tahriş ve pul pul dökülme gibi sorunlar ortaya çıkar. Cildi hassas bir hale gelir ve dış etkenlerden de kolay etkilenir. Bu sebeple kışın cildiniz için ekstra özenli davranmanız gerekir.

Kışın günlük cilt bakımı nasıl yapılır?

Cildiniz her mevsim bakıma ihtiyaç duyar. Mevsim değişikliğinden ve hava şartlarından etkilenen cildinizi korumak için cilt bakımınızı da mevsime uygun olarak yapmanız gerekir. Kış aylarında cildiniz daha çok neme ihtiyaç duyar. Çünkü soğuk havalar sebebiyle cilt hızlı bir şekilde nemini kaybeder ve hassaslaşır. Cildi güçlendirmek ve soğuk havalarda hasar görmesini engellemek gerekir. Kış aylarına özel günlük cilt bakım önerisi arıyorsanız bu yazımıza mutlaka bir göz atın.

Cildinizi temizleyin:

Kışın cildinizi temizlerken mutlaka cildi kurutmayan bir jel ya da köpük kullanın. Cildinizi ılık su ile temizleyin. Cilt temizleme işlemini sabah uyanınca ya da akşam uykudan önce yapabilirsiniz.

Tonik kullanın:

Cildinizi jel ve köpükle temizlemeniz cildinizi arındırmanız için yeterli değildir. Tonik yardımıyla gözeneklerinizi arındırmalı ve sıkılaştırmalısınız. Cildi yatıştıran alkolsüz tonikleri kış aylarında tercih edebilirsiniz.

Cilt serumları kullanın:

Kışın soğuk havalara karşı cildinizi güçlendirmeniz ve beslemeniz gerekir. Cilt serumları cildi onarır ve hücre yenilenmesine destek olur. Cildi çok hızlı bir şekilde nemlendirir. Kırışıklıkların ve ince çizgilerin oluşmasını engeller. Cildi aydınlık ve parlak bir görünüm kazandırır. Her gün cildinizi temizledikten ve tonik ile arındırdıktan sonra etkili bir cilt serumu ile masaj yapmayı ihmal etmeyin.

Nemlendirici kullanın:

Kışın cildin en çok neme ihtiyaç duyar. Bu sebeple kışın cilt bakımı yaparken nemlendirici adımını asla atlamamanız gerekir. Piyasada cilt bakımında kullanılan birçok nemlendirici bulunur. Ancak nemlendirici seçimi yaparken cilt tipinizi iyi belirlemeniz gerekir. Kuru bir cildiniz varsa kışın yağ bazlı, yağlı ya da karma bir cildiniz varsa su bazlı nemlendiricileri kullanmanız önerilir. Nemlendirici kreminizi sabah ve akşam olmak üzere günde 2 kez cildinize masaj yaparak uygulayın.

Güneş koruyucu kullanın:

Cildinizin erken yaşlanmasını önlemek ve cilt sağlığını korumak için cildinizi güneş ışınlarının zararlı etkilerinden korumanız gerekir. Genellikle herkes cildini sadece kış aylarında güneş ışınlarından koruması gerektiğini düşünür. Ancak kış mevsiminde de cildinizi güneşten korumanız gerekir. Cildi güneşten korumak için her gün dışarı çıkmadan önce güneş kreminizi sürün. Kış aylarında da güneş koruyucu krem kullanmayı alışkanlık haline getirerek sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz.

Doğal yağlar kullanın:

Kış aylarında cildinizi nemlendirmek ve beslemek için doğal yağlardan faydalanabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı, kuşburnu yağı, tatlı badem yağı ve üzüm çekirdeği yağı gibi doğal yağlar cildi nemlendirir, onarır ve yaşlanma belirtilerini azaltır. Bu doğal yağları düzenli olarak kullanarak cildinizin sağlıklı ve parlak kalmasını sağlayabilirsiniz.