Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kışlık Domates Sosu Tarifi ve İpuçları

Kışa hazırlık için domates dahil birçok sebzenin konservesini yapabilirsiniz. Ancak bu süreçte hijyen kurallarına dikkat etmek gereklidir. Domates sosları için farklı çeşitlerde domatesler kullanabilirsiniz. Tarla domatesi, pembe domates veya lamba domates en çok tercih edilenlerdir. Domates sosu yapmadan önce, cam kavanozların steril hale getirilmesi gerektiğini unutmayın. Sterilize edilmemiş kavanozlar, sosların havayla temasını kesmediği için soslarınızın bozulmasına neden olabilir.

Yayın Tarihi: 11.09.2023 12:02
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kışlık Domates Sosu Tarifi ve İpuçları

Domates sosunu uzun süre korumanın sırlarını biliyor musunuz?

İşte size küf yapmayan kışlık domates sosu tarifi...Yaz mevsiminde yetişen en taze domatesleri kışın da sofranızda bulmak mümkün. Peki, kışlık domates sosu nasıl yapılır? Domates sosu nasıl kullanılır? İşte, kışlık domates sosu tarifi...

Domates Sosları İçin İpuçları

Kışlık domates sosu yapmadan önce, cam kavanozların steril hale getirilmesi gerektiğini unutmayın. Sterilize edilmemiş kavanozlar, sosların havayla temasını kesmediği için soslarınızın bozulmasına neden olabilir. Bu nedenle kavanozları ve kapaklarını önce sıcak suda kaynatmak önemlidir.

Konservelerin Önemi

Kışa hazırlık için domates dahil birçok sebzenin konservesini yapabilirsiniz. Ancak bu süreçte hijyen kurallarına dikkat etmek gereklidir. Domates konservesi yapmadan önce, domateslerin taze ve çürüksüz olduğundan emin olun. Domatesler iyice yıkanmalı ve kabukları soyulmalıdır. Bakteri oluşumunu engellemek için domateslerin en az 20-30 dakika kaynatılması gerekmektedir.

Hangi Domatesi Kullanmalı?

Domates sosları için farklı çeşitlerde domatesler kullanabilirsiniz. Tarla domatesi, pembe domates veya lamba domates en çok tercih edilenlerdir. Domateslerinizi yıkadıktan sonra iri parçalar halinde doğrayın. Çürük kısımları çıkarmayı unutmayın. Tencereye aldığınız domateslerinize damak zevkinize göre tuz ekleyin. Domates kabuklarını atmayın, onları da değerlendirebilirsiniz. Orta ateşte pişirirken ara ara karıştırarak kıvamını yoğunlaştırın. İsterseniz sarımsak, kekik gibi malzemeler ekleyebilirsiniz. Lezzetlendirmek için az miktarda şeker ve sirke de kullanabilirsiniz. Sos yoğunlaştığında ocaktan alın ve dilerseniz blenderdan geçirin. Sıcakken kavanozlara paylaştırın, üzerlerine zeytinyağı ekleyin. Kapakları sıkıca kapatıp ters çevirin ve soğumaya bırakın. Soslarınız hazır! Şimdi sadece serin ve kuru bir yerde veya buzdolabında muhafaza etmek kaldı.