Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kocaeli'de '28 Şubat: 28 Yılın Ardından' Paneli

Kocaeli'de 28 Şubat sürecinin etkileri üzerine düzenlenen panel, uzmanların katkılarıyla gerçekleşti.

Yayın Tarihi: 27.02.2025 19:52
Güncelleme Tarihi: 27.02.2025 19:52

Kocaeli'de '28 Şubat: 28 Yılın Ardından' Paneli

Kocaeli'de '28 Şubat: 28 Yılın Ardından' Paneli Düzenlendi

Kocaeli Üniversitesi gençlik kulüpleri tarafından organize edilen '28 Şubat: 28 Yılın Ardından' başlıklı panel, 28 Şubat sürecinin toplumsal etkilerini ele aldı.

Panel, Kocaeli Üniversitesi Prof. Dr. Baki Komsuoğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Vali Aktaş’tan Gençlere Mesaj

Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, panelin açılışında, gençlere tarihi ve kahramanlıkları anlatmanın yanı sıra, geçmişteki olumsuz olayları unutturmamak amacıyla düzenlenen bu tür programların önemine vurgu yaptı. Aktaş, 28 Şubat sürecinin, 'hiçbir hukuk normuna uygun olmayan' ve 'inanç hürriyetini yok sayan' bir yapıda olduğunu ifade etti ve ekledi: 'Bu süreç tek bir gün ve tek bir yıl değildi. Milletimize birçok zorluk dayatıldı ama büyük milletimiz bunun da altından kalktı.'

Rektör Cantürk'ten Geçmişe Dair Vurgu

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nuh Zafer Cantürk, panelin geçmişten ders alarak demokrasiyi güçlendirecek önemli bir adım olacağını belirtti ve konuşmacıların süreçle ilgili farklı perspektifler sunacağını ifade etti.

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abiş'in Anıları

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanvekili Berna Abiş, 28 Şubat sürecinin kendisine ve ailesine yaşattıklarını paylaşarak, '28 Şubat, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve milletimizin iradesiyle tarihe gömülmüştür. Bu tarz programlar, bizlerin geçmişi hatırlaması ve gençlere aktarması açısından büyük önem taşıyor.' dedi.

Panelde Öne Çıkan Konuşmalar

Panelde, Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Kadın ve Demokrasi Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Saliha Okur Gümrükçüoğlu, TÜRGEV Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Akıncı Yılmaz ve yönetmen Nurdan Albamya'nın katkılarıyla çeşitli konuşmalar yapıldı. Siyasi geçmişin ve medya etkisinin vurgulandığı etkinlikte, Yiğitbaşı, kendi deneyimlerinden yola çıkarak kadının toplumdaki yerini ve kuvvetini tartıştı.

Hak Mücadelesinin Önemi

Saliha Okur Gümrükçüoğlu, 'Hak verilmez, alınır.' diyerek, 28 Şubat'ta kadınların bu mücadeledeki rolüne dikkat çekti. Gümrükçüoğlu ayrıca, o dönemde yaşanan güçlükleri ve bireysel mücadelenin ve hak savunusunun önemini ortaya koydu.

Panelin Kapanışı

Panel, konuşmaların ardından çiçek takdimi ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi. Katılımcılar, geçmişten ders çıkararak gelecekte daha güçlenmenin yollarını tartışmaya devam ettiler.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) gençlik kulüpleri tarafından, 28 Şubat sürecinin toplumsal etkilerinin...

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) gençlik kulüpleri tarafından, 28 Şubat sürecinin toplumsal etkilerinin ele alındığı "28 Şubat: 28 Yılın Ardından" başlıklı panel düzenlendi.

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) gençlik kulüpleri tarafından, 28 Şubat sürecinin toplumsal etkilerinin...

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) gençlik kulüpleri tarafından, 28 Şubat sürecinin toplumsal etkilerinin ele alındığı "28 Şubat: 28 Yılın Ardından" başlıklı panel düzenlendi.