Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kredi Kartı Borcunu Ödemeyene Kötü Haber! Sadece 48 Saatiniz Kaldı

Kredi kartı borcunu ödemeyenler için faizlerde kritik artış yaşanacak. Merkez Bankası'nın politika faizini yükseltmesiyle kredi kartı faizlerinin artırılması gündemde. Kredi kartı ödemelerini geciktirenler için ise Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı uyarıda bulundu.

Yayın Tarihi: 30.10.2023 15:32
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kredi Kartı Borcunu Ödemeyene Kötü Haber! Sadece 48 Saatiniz Kaldı

Kredi Kartı Borcunu Ödemeyene Kötü Haber! Sadece 48 Saatiniz Kaldı

Kredi kart borcunuzu ödemediyseniz dikkat! Faizler artacak! Detaylar haberimizde. Merkez Bankası'nın politika faizini %35'e çıkarması üzerine kredi kartı faizlerinin artırılması fikri gündemde. Tüm detaylara haberimizi okuyarak ulaşabilirsiniz.

FAİZLERDE KRİTİK ARTIŞ

Artan hayat pahalılığı ve enflasyon sebebiyle pek çok insan isyan etmeye başladı. Bunun sonucunda Merkez Bankaları ekonomik yol haritasını değiştirerek faiz oranlarını artırmaya başladı. Son olarak Merkez Bankası politika faizini beş yüz baz puan artırarak %30'dan %35'e çıkardı. Doğal olarak artan faizler insanların cüzdanları üzerinde baskı oluşturmaya başladı. İhtiyaçlarını karşılamak isteyen kişiler kredi kartına yöneldi. Ancak artan faiz oranları kredi kartlarını da olumsuz etkiledi.

Kredi Kartı Ödemelerini Geciktirenler Yandı! Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Uyardı

Kredi kartı ödemelerini geciktirenler aman dikkat! Kredi kartı kullanıcıları bu haberden sonra kartlarını kırıp atacak! Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı uyardı! İşte detaylar...

1 KASIM İTİBARIYLA UYGULANACAK

1 Kasım itibarıyla geçerli olacak olan TL nakit çekimi ve KMH yıllık basit faiz oranlarında azami gecikme faiz oranları 56,6 olacağına dikkat çekerek oranları içeren tabloyu paylaştı. Babuşçu’nun paylaştığı tabloda dikkat çeken bir diğer nokta ise yıllık bileşik faiz oranlarında TL nakit çekimi ve KMH için azami gecikme faiz oranı 73,9’u bulacak olması.

Babuşçu uyarısında şu ifadelere yer verdi: “Sakın kredi kartı, KMH ve nakit çekimde geri ödemelerinizi geciktirmeyin. Dikkat, özellikle yurtdışı harcamalarınız için uygulanacak YP faiz oranları çok yüksek.”