Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kredi Piyasasında Yeni Fırsatlar: Körfez Ülkelerinden Türkiye'ye Yatırım

Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu, Kredi piyasasının henüz açılmadığını, dolar bazında yüzde 5 küçüldüğünü dile getirdi. Körfez bölgesi ile yapılan anlaşmaları işaret ederek, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen birçok kişi olduğunu aktardı. Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) giderek, bu ülkelerden borç alacak ve reel sektöre yatırım yapacaklarını belirtti. Ayrıca, BAE'den para getirerek Türkiye'deki şirketlere ortak olmak isteyen birçok kişinin bulunduğunu söyledi. Finansmana erişim konusunda banka regülasyonlarının durumu biraz zorladığını belirten Kiziroğlu, finansal yeniden yapılandırma anlaşmalarının piyasaların önünü açacağını sözlerine ekledi.

Yayın Tarihi: 10.08.2023 20:31
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kredi Piyasasında Yeni Fırsatlar: Körfez Ülkelerinden Türkiye'ye Yatırım

Kredi Piyasasının Durumu

Servo Capital Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Terzioğlu, kredi piyasasının henüz açılmadığını ve dolar bazında yüzde 5 küçüldüğünü dile getirdi. Ancak, Körfez bölgesi ile yapılan anlaşmaların işaret ettiği üzere, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen birçok kişi olduğunu belirtti.

Körfez Ülkelerinden Yatırım

Katıldığı Bloomberg HT yayınında Kiziroğlu, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) giderek, bu ülkelerden borç alacak ve reel sektöre yatırım yapacaklarını aktardı. Ayrıca, BAE'den para getirerek Türkiye'deki şirketlere ortak olmak isteyen birçok kişinin bulunduğunu söyledi. Bu bölgede Türkiye'de yatırım yapılacak kararı alındığını ve şirketlerin büyütülmesi için ortaklık fırsatları olduğunu dile getirdi.

Finansmana Erişim ve Yeniden Yapılandırma

Kiziroğlu, finansmana erişim konusunda banka regülasyonlarının durumu biraz zorladığını belirtti. Ancak, bu regülasyonlardan geri dönüldükçe finansmana erişimin düzeleceğine inandığını ve finansal yeniden yapılandırma anlaşmalarının piyasaların önünü açacağını sözlerine ekledi.