Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B fıkrasına göre 90 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar, 23 şehirde, toplamda 90 sözleşmeli personel alınacak şekilde dağıtılacak. Alımların yapılacağı şehirler arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon bulunmaktadır. Alımlar, 47 büro personeli, 4 avukat, 24 mühendis, 3 mimar, 4 şehir plancısı, 7 müze araştırmacısı ve 1 veteriner hekim olmak üzere gerçekleştirilecektir.

Yayın Tarihi: 11.08.2023 14:59
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Personel Alımı İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü bünyesinde 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B fıkrasına göre 90 sözleşmeli personel alımı yapacak. Alımlar bazı kadrolarda mülakat ile, bazı kadrolarda mülakatsız gerçekleştirilecek.

90 Sözleşmeli Personel Alımı Kontenjan Detayları

Alımlar, 23 şehirde, toplamda 90 sözleşmeli personel alınacak şekilde dağıtılacak. Alımların yapılacağı şehirler arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bitlis, Bursa, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Konya, Kütahya, Malatya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tokat ve Trabzon bulunmaktadır.

Personel Alımı Kontenjan Dağılımı

Alımlar, 47 büro personeli, 4 avukat, 24 mühendis (elektrik, harita, inşaat, makina, ziraat), 3 mimar, 4 şehir plancısı, 7 müze araştırmacısı ve 1 veteriner hekim olmak üzere gerçekleştirilecek.

Adaylardan Aranan Şartlar

Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesinde belirtilen şartlar aranacaktır. Bu şartlar arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum olmamak, sağlık sorunu bulunmamak, güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç almak ve suç hükümlülüğü bulunmamak yer almaktadır.

KPSS Şartı

Adayların 2022 KPSS P3 puan türünden en az 70 puan almış olmaları gerekmektedir.

Yaş Şartı

Başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış, 35 yaşını doldurmamış olmak gerekmektedir.

Eğitim Şartları

Mühendis alımı için mühendislik fakültelerinin ilgili bölümlerinden, mimar alımı için mimarlık fakültelerinden, şehir plancısı alımı için şehir ve bölge planlama fakültelerinden, müze araştırmacısı alımı için sanat tarihi veya müzecilik lisans programlarından, avukat alımı için hukuk fakültelerinden mezun olmak gerekmektedir.

Başvurular ve Mülakatlar

Başvurular, ilanın yayım tarihinden itibaren en geç 15 gün içinde https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr adresinden elektronik ortamda yapılacaktır. Mülakatsız alımlar avukat, büro personeli ve veteriner hekim kadrolarında gerçekleştirilecek. Diğer kadrolar için sözlü ve yazılı sınavlar yapılacaktır.