Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü, 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında 86 sözleşmeli personel alacak. Başvurular Ağustos ayında elektronik ortamda yapılacak.

Yayın Tarihi: 12.08.2023 15:25
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sözleşmeli Personel Alımı İlanı

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı ilanı yayımlandı. Az Önce Resmi Gazetede 12 Ağustos 2023 tarihi ile yayımlanmış olan Kamu personeli alımı ilanına göre Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı olan Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü ( DÖSİMM ) bünyesindeki eksikliği gidermek üzere Merkez teşkilatına 657 Sayılı Devlet Memurları kanunu kapsamında istihdam edilmek üzere 4/B fırkasına göre Sözleşmeli 86 personel alımı yapılacak.

Kontenjan Dağılımı Nedir?

Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü 86 kişilik kadro ile 3 farklı alanda olmak üzere Ankara ve İstanbul'da personel alacak. Ayrıca Kadın ve Erkek adaylardan personel alımı yapılacak olup kontenjan dağılımı şöyledir; DÖSİMM bünyesine Lisans mezunu Büro personeli alımı yapacak olup Lise Mezunu Koruma ve Güvenlik görevlisi alımı ile Destek Görevlisi alacak. 6 Büro Personeli, 40 Koruma ve Güvenlik Görevlisi ( 30 Erkek ve 10 Kadın ), 37 Destek Personeli ( 9 Kadın, 28 Erkek ) 3 Destek Personeli Havuz Başvuru İçin Adaylardan Aranan Şartlar Nedir?

Adaylardan Aranan Şartlar

Kültür ve Turizm Bakanlığı adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartlar aranacak. Buna göre; " Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Kamu haklarından mahrum olmamak, Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak, Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak, Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak " gibi şartlar aranacak.

Yaş Şartı Nedir?

Adayların 18 yaşını tamamlamış olmaları ve 35 yaşını doldurmamış olmaları gereklidir.

KPSS Şartı Nedir?

KPSS Puanı olarak 2022 yılı kullanılacak. Bu yönde 2022 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından; Güvenlik ve Destek Görevlisi için Lise seviyesinde KPSSP94 puan türünden, Büro Personeli alımı için Lisans seviyesinde P3 puan türünden, En az 60 puan almış olmak şartı aranacak.

Kontenjana Göre Özel Şartlar Nedir?

Büro Personeli Alımı Şartları: Siyasal Bilgiler Fakültesi ile İktisat, İşletme veya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin bölümlerinden mezun olmuş olmak. Koruma ve Güvenlik Görevlisi Alımı Şartları: Lise mezunu olmak, ÖGG Kimlik Kartına sahip olmak, Erkeklerde 170 cm ve Kadınlarda 160 cm boyundan kısa boylu olmamak, En az fiilen 60 gün koruma ve güvenlik hizmetinde çalıştığını belgelemek, Vardiyalı çalışabilecek olmak. Destek Görevlisi Alımı Şartları: Lise mezunu olmak ve Temizlik görevini yapmasına engel olabilecek hastalık ve benzeri durumu bulunmamak ve Destek Personeli havuz alımı için Havuz Suyu Operatörlüğü Belgesi olmak.

Başvurular Ne Zaman Yapılacak?

Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü sözleşmeli personel alımı başvurusu Ağustos ayı içerisinde alınacağı açıklandı. Bu yönde başvurular sadece Elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Başvuru Tarihleri: 14 - 28 Ağustos 2023

Başvuru Adresi: https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr