Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Lavanta Yağının Faydaları, Zararları ve Tarifi

Lavanta yağı, stres, ağrılar, cilt sorunları ve sindirim sorunları gibi birçok alanda faydalı olabilir. Ancak bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir ve dikkatli kullanılması gerekmektedir. Lavanta yağı elde etmek için ise basit bir tarif uygulanabilir.

Yayın Tarihi: 02.11.2023 13:19
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Lavanta Yağının Faydaları, Zararları ve Tarifi

Faydaları:

Lavanta yağı, stres, kaygı ve depresyon gibi ruhsal sorunların tedavisinde kullanılır. Ayrıca uyku problemlerine yardımcı olur. Lavanta yağı ayrıca kas ağrıları, baş ağrıları ve migren gibi ağrıların giderilmesine yardımcı olur. Anti-inflamatuar etkisi sayesinde vücutta meydana gelen iltihaplanmayı azaltır. Ciltteki sivilce, egzama ve sedef hastalığı gibi sorunların tedavisinde kullanılır. Sindirim sorunlarını hafifletir ve iştahı artırır.

Zararları:

Lavanta yağı genellikle güvenli olarak kabul edilir, ancak bazı kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Hassas ciltlerde veya alerjisi olan kişilerde deri testi yapılması önerilir. İçerildiği ürünlerde gözle veya ağızla temas ettiğinde zararlı olabilir. Hamileler, emziren anneler ve çocuklar doktorlarına danışmadan kullanmamalıdır.

Tarifi:

Lavanta yağı elde etmek için taze lavanta çiçeklerini bir cam kavanoza koyun. Üzerini taşıyıcı yağ ile tamamen kaplayacak şekilde ekleyin. Kavanozu sıkıca kapatın ve birkaç hafta boyunca serin ve karanlık bir yerde bekletin. Arada bir sallamayı unutmayın. Son olarak yağı süzün ve temiz bir şişeye veya cam kavanoza alın. Lavanta yağını masaj yağı, banyo suyu veya aromaterapi için kullanabilirsiniz.