Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Maaşınızı Daha Verimli Kullanmanın 5 Yolu

Maaşınızı daha verimli kullanmanın 5 yolu: birikim hesabı kullanmak, bütçe planı yapmak, ek gelir elde etmek, alışkanlıkları değiştirmek ve arkadaşları iyi seçmek.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 17:53
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Maaşınızı Daha Verimli Kullanmanın 5 Yolu

BİRİKİM HESABI KULLANIN

Yatırım yapmayı ve paranızı değerlendirmeyi öğrenmek para biriktirmenin en etkili yollarından biridir. Bu konuda güvendiğiniz ve bilgili olduğunu düşündüğünüz birinden tavsiyeler alarak bir birikim hesabı açın. Daha sonra yeni yatırım fırsatlarıyla birikim hesabınıza katkıda bulunun.

BÜTÇE PLANI YAPIN

Para biriktirmek istiyorsanız, öncelikle biriktirmek istediğiniz tutarı belirleyin ve bunu bir hedef olarak görün. Ardından bir bütçe planı yaparak gelirinizi ve giderinizi hesaplayın. Harcamalarınızı kategorilere ayırın ve gereksiz olanlardan kısın. Kalan paradan da mutlaka bir miktar kenara koyun.

EK GELİR ELDE EDİN

Ek gelir kazanmak her ay daha fazla para biriktirmenize imkan tanıyacaktır. Bu yüzden boş zamanlarınızda yapabileceğiniz ek işlere yönelin. İnternetten, evden veya hobilerinizden para kazanabileceğiniz pek çok seçenek bulabilirsiniz.

ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİRİN

Hayatınızda sizi maddi olarak zorlayan alışkanlıklarınız varsa bunları değiştirmek para biriktirmenize yardımcı olacaktır. Örneğin sigara içiyorsanız sigaraya harcadığınız parayı hesaplayın ve bunun yerine başka bir şeye harcayabileceğinizi düşünün. Sigarayı bırakmak hem sağlığınıza hem de cebinize iyi gelecektir.

ARKADAŞLARINIZI İYİ SEÇİN

Tasarruf etmeyi bilen ve harcamalarına dikkat eden arkadaşlar edinmek sizi de bu konuda motive edecektir. Bu nedenle maddi anlamda sizi olumlu yönde etkileyebilecek arkadaşlarla vakit geçirin.