Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

MEB'den Ek Ders Ücreti Konulu Resmi Yazı

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Muş Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek, bir rehberlik öğretmeninin yüksek lisans öğrenimine bağlı olarak aldığı ek ders ücretinin %7 artırılması konusunda bir tereddüt olduğunu belirtildi. Yazıda, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın ilgili maddesine göre rehberlik öğretmenlerinin haftada 18 saatinin ders niteliğinde yönetim görevi olarak kabul edildiği ve bu görev karşılığında ek ders ücreti alabileceği belirtildi. Ancak, yüksek lisans veya doktora yapmış olan öğretmenlere ödenecek ek ders ücretinin artırılması konusunda Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin ilgili maddesinde 'fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir' hükmünün bulunduğu vurgulandı.

Yayın Tarihi: 16.10.2023 11:42
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

MEB'den Ek Ders Ücreti Konulu Resmi Yazı

Millî Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü, Muş Valiliği İl Millî Eğitim Müdürlüğü'ne bir yazı göndererek, bir rehberlik öğretmeninin yüksek lisans öğrenimine bağlı olarak aldığı ek ders ücretinin %7 artırılması konusunda bir tereddüt olduğunu belirtildi.

Yazıda, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar'ın ilgili maddesine göre rehberlik öğretmenlerinin haftada 18 saatinin ders niteliğinde yönetim görevi olarak kabul edildiği ve bu görev karşılığında ek ders ücreti alabileceği belirtildi.

Ancak, yüksek lisans veya doktora yapmış olan öğretmenlere ödenecek ek ders ücretinin artırılması konusunda Kamu Görevlilerinin Geneline ve Hizmet Kollarına Yönelik Mali ve Sosyal Haklara İlişkin 6. Dönem Toplu Sözleşme'nin ilgili maddesinde 'fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla %7 ve %20 artırımlı ödenir' hükmünün bulunduğu vurgulandı.

İşte o Resmi yazı...