Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Mercimeğin Sağlık Faydaları

Mercimek, sağlığımız için birçok faydası olan bir besindir. İyi bir bitkisel protein, karbonhidrat ve lif kaynağıdır. Aynı zamanda demir, potasyum ve kolesterol içermeyen bir besindir.

Yayın Tarihi: 03.11.2023 12:08
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Mercimeğin Sağlık Faydaları

İyi bir bitkisel protein kaynağıdır

Mercimek, besinlerin ısı etkisi dediğimiz bir mekanizma ile metabolizma hızını hafif arttırarak kilo verme sürecinde etkili olabilir.

İyi bir bitkisel karbonhidrat kaynağıdır

Mercimek, vücuda kaliteli şeker vererek zayıflama sürecinde enerji sağlar ve halsizlik gibi semptomların görülme riskini azaltır.

İyi bir lif kaynağıdır

Mercimek, lif içeriği sayesinde tokluk hissi sağlar ve diyet sürecinde daha az acıkma hissiyle daha kolay uyum sağlanmasına yardımcı olur.

Bağırsak hareketlerini arttırır

Mercimek, bağırsak hareketlerini arttırarak metabolizmayı hızlandırır ve boşaltım sisteminin düzenlenmesine yardımcı olur.

Menopoz semptomlarını hafifletir

Mercimek, kısmi östrojen etkisi göstererek menopoz semptomlarının hafiflemesine yardımcı olur. Ancak hormon bağımlı kanserleri olan hastaların tüketimine dikkat etmeleri önerilir.

Demir kaynağıdır

Mercimek, demir açısından zengin bir besindir ve yanında limonlu salata ile tüketildiğinde demirin vücutta daha iyi kullanılmasını sağlar.

Potasyum oranı yüksektir

Mercimek, yüksek potasyum içeriği sayesinde tansiyonu düşürür ve dengeler.

Kolesterol içeriği sıfırdır

Mercimek, kolesterol içermeyen bir protein kaynağıdır ve kolesterol yüksekliği olanlar tarafından güvenle tüketilebilir.