Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Müfredat ve Mülakat Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu ve müfredat ile mülakat hakkında bilgi verdi. Bakan Tekin, müfredatta yapılacak değişiklikleri Aralık ayında açıklayacaklarını ve derslerin daha sade hale geleceğini belirtti. Ayrıca, öğretmen alımlarında mülakatın zorunlu olduğunu ve atamaların bütçe olanakları çerçevesinde yapılacağını ifade etti.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 22:39
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'den Müfredat ve Mülakat Açıklamaları

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kabine sonrası basın mensuplarına açıklamada bulundu ve mülakatlar ile müfredat hakkında bilgi verdi.

Bakan Tekin yaptığı açıklamada müfredatın değişeceğini söyledi ve derslerde sadeleşme olacağını vurguladı. Aralık ayında yapılacak değişikliklerin kamuoyuyla paylaşılacağını belirten Bakan Tekin, derslerin artık daha sade olacağını ifade etti. 2017 yılından bu yana en kapsamlı düzenlemeleri gerçekleştirdiklerini dile getiren Bakan Tekin, 'Muhtemelen aralık ayında müfredatta yapacağımız değişikliği kamuoyuyla paylaşmış olacağız. Çünkü uzun süredir müfredat değişikliği konusu üzerinde çalışıyoruz. Söz konusu değişiklikle çocuklarımıza gereksiz, düzeylerinin üstünde bir bilgi yüklemesi yapmayacağız' şeklinde konuştu.

MÜLAKAT ZORUNLU

Bakan Tekin, öğretmen alımlarında mülakatın zorunlu olduğunu açıkladı. Milli Eğitim Teşkilat Kanunu'nu düzenleyen kanun hükmünde kararnameye göre; öğretmen alımlarında sözlü sınav uygulaması getirildi. KPSS'de belli puan barajını geçen adayların üç katı aday sözlü sınava çağrılıyor. Dolayısıyla şu anda öğretmen alımlarında sözlü sınavın olması yasal bir zorunluluktur. Kanunda herhangi bir değişiklik olmadığına göre mülakat sistemi zaten devam ediyor. Yusuf Tekin, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile birlikte bütçe olanakları çerçevesinde, ihtiyaç duyulan alanlarda ve sayıda öğretmen ataması yapmayı planladıklarını da belirtti.