Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Muğla'da Ücretsiz Toplu Taşıma Sorunu Çözülüyor

Muğla'da özel halk otobüslerinin 65 yaş üstü vatandaşlara yalnızca ayın 1 ila 4'ü arasında ücretsiz yolculuk yapma kararı tartışmalara neden oldu. Muğla Büyükşehir Belediyesi, şoför esnafının maddi kayıplarını önlemek ve vatandaşların sorunsuzca ücretsiz taşımadan yararlanmalarını sağlamak amacıyla örnek bir çözüm buldu. Elektronik ücret toplama sistemi aracılığıyla yapılan yolcu sayısı tespiti sonucunda, araç sahiplerine belediye tarafından ödeme yapılacak.

Yayın Tarihi: 01.11.2023 22:47
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Muğla'da Ücretsiz Toplu Taşıma Sorunu Çözülüyor

Muğla'da son günlerde özel halk otobüslerinin 65 yaş üstü vatandaşlara yalnızca ayın 1 ila 4'ü arasında ücretsiz yolculuk yapma kararı, büyük bir tartışmaya neden oldu.

Ancak Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün'ün aldığı kararla bu sorun çözüldü.

Maddi Sorunlar Ortadan Kaldırılıyor

Şoför esnafının ücretsiz yolcu taşıma karşılığında aldığı ödemenin yetersiz olduğunu ve vatandaşların ücretsiz toplu taşıma hizmetinden yeterince faydalanamadığını göz önünde bulunduran Muğla Büyükşehir Belediyesi, önemli bir çalışma başlattı.

Bu çerçevede, şoför esnafının maddi kayıplarını önlemek ve vatandaşların sorunsuzca ücretsiz taşımadan yararlanmalarını sağlamak amacıyla oluşan fark, belediye tarafından ödenecek.

Başkan Gürün'ün Örnek Çözümü

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Başkan Dr. Osman Gürün'ün toplumun tüm kesimlerini memnun edecek bir çözüm bulduğuna dikkat çekildi.

Elektronik ücret toplama sistemi aracılığıyla yapılan yolcu sayısı tespiti sonucunda, Bakanlık ödemeleri düşüldükten sonra kalan miktar, araç sahiplerine belediye tarafından ödenecek.

Bu sayede, vatandaşların ücretsiz seyahat hakkını daha rahat kullanmaları ve şoför esnafının maddi kayıplarının telafi edilmesi sağlanacak.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin bu örnek çözümü ile hem vatandaşların hem de şoför esnafının mağduriyetleri giderilerek ülke genelinde bir model oluşturulmuş olacak.