Bist 100
8.991,6 0%
DOLAR
31,96 -0,29%
EURO
34,49 -0,2%
ALTIN
2.322,44 -0,7%

Omega-3 ile Zeka Gelişimi: Palamut Balığı

Omega-3 çocukların zeka gelişimini destekler. Palamut balığı, D vitamini etkisine sahip güçlü bir balıktır ve zeka gelişimine en çok katkı sağlayan balık türüdür. Ayrıca kemik ve kas gelişimini destekler, kötü kolesterolü düşürür, göz sağlığını destekler ve beyin sağlığında etkilidir. D vitamini eksikliği ise birçok hastalığa yol açabilir. Ayrıca bazı burçlar ayrıldıklarında depresyona eğilimli olabilirler.

Yayın Tarihi: 31.10.2023 13:28
Güncelleme Tarihi: 27.04.2024 17:53

Omega-3 ile Zeka Gelişimi: Palamut Balığı

Omega-3 çocukların zeka gelişimini destekler

Bu yüzden uzmanlar sık sık 'Balık tüketin' uyarısı yapar. Sonbahar aylarıyla balık sezonu açıldı dolayısıyla balık tüketmenin tam zamanı. Balık türlerinden en faydalısı palamuttur. Palamut D vitamini etkisine sahip güçlü bir balıktır. Bu yüzden zekayı en çok bu balık türü besler.

Uzmanlar tarafından da şiddetle tavsiye edilen palamut balığı çocukluk yaşlardan itibaren tüketildiğinde beyne giden sinir hücrelerini güçlendirdiği tespit edilmiştir. Sadece beyin değil aynı zamanda çocuklarda vücut gelişimini destekleyen palamut balığı kış aylarında alınması imkansız olan D vitaminini de sağlar. Vücudun yüzde 60 D vitaminini karşılar. Beynin işlevselliğini artırarak sağlık sorunlarını ortadan kaldırıyor.

Kemik ve Kas Gelişimine Destek

İçeriği kalsiyum sayesinde kemik ve kasları güçlendirerek gelişimlerini hızlandırır. Diş minesi içinde kalsiyum gereklidir. Diş kaybını önlemek özellikle çocuk yaşta oluşan dişlerin güçlenmesini sağlar.

Kötü Kolesterolü Düşürür

Kötü kolesterolün düşmesini sağlayan etkili madde potasyumdur. Palamut balığı da bu mineral açısından oldukça zengindir.

Göz Sağlığını Destekler

Palamut balığı aynı zamanda göz içindeki görme yetisini sağlayan sarı noktayı güçlendirir. Bu sayede ileri yaşlarda görülme ihtimali olan göz hastalıklarını engeller.

Beyin Sağlığında Etkili

En ilgi çekici faydası ise beyin içindir. Beyin sağlığında etkili olan omega-3 yağ asidi bakımından zengin olan palamut balığı, haftada en az iki defa tüketilmelidir. Dış etkenlerden kaynaklı hücrelerde hızla deformasyon yaşanır. Palamut balığı bu durumu ortadan kaldıran güçlü bir besindir. Düzenli tüketildiği taktirde kanser riskini ortadan kaldırıyor.

D Vitamini Eksikliği ve Hastalıklar

D vitamini vücudun pili! D vitamini eksikse 10 hastalık bekliyor.

Depresyona Eğilimli Burçlar

Ayrıldığında tükenen 3 erkek burcu! Anında depresyona bağlıyorlar.